Οι λεπτομέρειες του Playstation 5

Τα χαρακτηριστικά, ο σχεδιασμός, η ημερομηνία κυκλοφορίας και τιμή

Το επόμενο Playstation αλλά και το επόμενο Xbox το τελευταίο διάστημα έχουν τραβήξει πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας καθώς όπως γνωρίζουμε μέχρι σήμερα οι δύο νέες κονσόλες θα κυκλοφορήσουν προς το τέλος του 2020. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε όλες τις φήμες γύρω από το Playstation 5 το οποίο δεν γνωρίζουμε ακόμη ποτέ θα παρουσιάσει η Sony.

Χαρακτηριστικά

Η νέα κονσόλα της Sony αναμένεται να ενσωματώνει έναν επεξεργαστή με 8 πυρήνες της AMD ο οποίος βασίζεται στην αρχιτεκτονική των 7nm Zen 2 ενώ τα γραφικά θα αναλάβει μια custom GPU επίσης της AMD η οποία θα είναι της σειράς Radeon Navi και φυσικά, θα υποστηρίζει ray-tracing. Πιο συγκεκριμένα, η κάρτα γραφικών λέγεται ότι θα έχει χρονισμό στα 1.8GHz, 56CU και 12.9Teraflops. Όσον αφορά την μνήμη RAM αυτή ίσως ανέρχεται στα 24GB.

Ένας νέος ταχύτατος SSD θα φροντίσει να εκμηδενίσει τα loading times ενώ στον τομέα του ήχου θα υπάρχει 3D audio εξάρτημα το οποίο θα αυξήσει σημαντικά την απόδοση του ήχου.

Το controller τώρα φημολογείται ότι θα έχει ένα νέο σύστημα haptic feedback το οποίο θα αναλάβει να μεταδώσει στα χέρια του χρήστη τις κινήσεις στο περιβάλλον του παιχνιδιού με μεγαλύτερη ακρίβεια σε σχέση με την δόνηση. Επιπλέον, ίσως δούμε και ένα σύστημα αναγνώρισης φωνητικών εντολών και επιπλέον κουμπιά στην πλάτη του τα οποία θα δώσουν μεγαλύτερη ελευθερία στις κινήσεις.

Σχεδιασμός

Για την εμφάνιση της κονσόλας έχουμε δει μερικά πράγματα. Αρχικά, κυκλοφόρησαν πολλές φωτογραφίες οι οποίες ανήκουν στο PS5 ωστόσο πληροφορίες υποστηρίζουν ότι αυτά ήταν dev kit. Μια άλλη προσέγγιση αποκαλύφθηκε το προηγούμενο διάστημα η οποία παρουσιάζει έναν εντελώς δαιφορετικό σχεδιασμό με γωνίες που μοιάζει ελαφρώς με το PS4.

Τιμή και ημερομηνία κυκλοφορίας

Το PS5 αναμένεται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2020, ακολουθώντας τα βήματα των PS3 και PS4 τα οποία κυκλοφόρησαν επίσης φθινόπωρο. Ένας αναλυτής υποστηρίζει ότι η Sony θα κυκλοφορήσει την νέα γενιά κονσολών τον Νοέμβριο ωστόσο αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί. Η τιμή του τώρα λέγεται πως θα διαμορφωθεί στα 499 δολάρια Αμερικής, 100 δολάρια πιο ακριβό από το PS4.

Σχετικά άρθρα