Η μεγάλη έκπληξη της Apple στο νέο iPhone

Όπως αναφέρει η The Wall Street Journal βασιζόμενη σε πηγές με γνώση των σχεδίων της εταιρείας

Η Apple επέλεξε κυρτή οθόνη για ένα από τα τρία μοντέλα smartphone που θα παρουσιάσει φέτος, όπως αναφέρει η The Wall Street Journal βασιζόμενη σε πηγές με γνώση των σχεδίων της εταιρείας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κυρτή οθόνη θα εκτείνεται στο αριστερό και το δεξιό άκρο της συσκευής, προσφέροντας περισσότερο χώρο οθόνης για τους χρήστες ώστε να μπορούν να ασχολούνται πιο άνετα με το λογισμικό.

Οι φήμες ότι η Apple σχεδιάζει μια κυρτή οθόνη για το iPhone κυκλοφορούν εδώ και περίπου ένα χρόνο. Πέρυσι, μάλιστα, υπήρχαν αναφορές που έλεγαν ότι και το iPhone 7 θα συνοδευόταν από κυρτή οθόνη.

Από την αρχική παρουσίαση του iPhone το 2007, η Apple έχει προσφέρει μια επίπεδη οθόνη που βασίζεται σε τεχνολογία υγρών κρυστάλλων.

Εν τω μεταξύ, κάποιοι από τους ανταγωνιστές της Apple, συμπεριλαμβανομένης και της Samsung, έχουν τοποθετήσει κυρτές οθόνες στα πιο ακριβά μοντέλα τους.

Ένα από τα προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει η Apple, σύμφωνα με δημοσιεύματα, είναι η διαθεσιμότητα πάνελ OLED (οργανικών διόδων εκπομπής φωτός) τα οποία λυγίζουν εύκολα για τις ανάγκες των κυρτών οθονών. Η Apple πουλάει εκατοντάδες εκατομμύρια iPhone κάθε χρόνο και θα χρειαστεί πολλές οθόνες OLED για να μπορεί να προσφέρει την επιλογή της κυρτής οθόνης στους καταναλωτές. Αυτή η αδυναμία κάλυψης της ζήτησης από οποιονδήποτε προμηθευτή έχει αφήσει την Apple με την τεχνολογία LCD και της έχει στερήσει τη δυνατότητα διάθεσης ενός iPhone με κυρτή οθόνη.

Σύμφωνα με φήμες, η Apple σχεδιάζει να εκμεταλλευθεί τις υπηρεσίες της Samsung Display, θυγατρικής του βασικού ανταγωνιστή της, για να προμηθευτεί τα πάνελ OLED για την παραγωγή ενός iPhone με κυρτή οθόνη που θα παρουσιαστεί φέτος. Δεν έχει επιβεβαιωθεί, όμως, αυτό το σενάριο.

Επίσης, φημολογείται ότι από τα τρία μοντέλα iPhone που θα παρουσιαστούν φέτος, μόνο το ένα θα έχει κυρτή οθόνη – το μοντέλο που είναι γνωστό ως iPhone X ή iPhone 8. Τα άλλα δύο, που πιθανολογείται ότι θα λέγονται iPhone 7S και iPhone 7S Plus, θα διατηρήσουν την επίπεδη LCD οθόνη τους.

Τέλος, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Journal, είναι πιθανό η Apple να εγκαταλείψει τη θύρα σύνδεσης αξεσουάρ και φόρτισης Lightning υπέρ της στάνταρ θύρας USB-C που έχει ο κλάδος. Μια τέτοια κίνηση θα συνιστά τεράστια αλλαγή για την εταιρεία, καθώς εδώ και καιρό επιλέγει να συνοδεύει τα iPhone με τους δικούς της φορτιστές. Και μια τέτοια απόφαση θα καταστήσει άχρηστα τα υπάρχοντα αξεσουάρ των iPhone, όπως φορτιστές και φορητά ηχεία.

Σχετικά άρθρα