Η Μέρκελ προετοιμάζει τους Γερμανούς για “δύσκολους καιρούς”

Η Καγκελάριος θα απευθυνθεί σε εκείνους, «που θεωρούν τους εαυτούς τους ως χαμένους”

Η Ανγκελα Μέρκελ θα προετοιμάσει τους Γερμανούς για «δύσκολους καιρούς» στο μέλλον, με την εισαγωγική ομιλία της στο συνέδριο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) μεθαύριο στον Έσσεν, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Die Welt.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος θα κάνει με την ομιλία της έναν σαφή υπαινιγμό για την ανάγκη περαιτέρω αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των Γερμανών, καθώς αυξάνεται το προσδόκιμο ζωής τους, αλλά θα υποσχεθεί επίσης ότι το ένα τρίτο του δημοσιονομικού περιθωρίου – που θα δημιουργείται από επιπλέον έσοδα ή τη μείωση των επιτοκίων – θα διατίθεται για επενδύσεις σε υποδομές και φορολογικές ελαφρύνσεις.

Για το μεταναστευτικό, η Μέρκελ θα υποστηρίξει ότι με την πολιτική που εφάρμοσε πέρυσι έχει μειωθεί δραστικά ο αριθμός των μεταναστών στη Γερμανία και θα τονίσει ότι στόχος είναι να μην επαναληφθούν καταστάσεις, όπως το κλείσιμο των συνόρων των Βαλκανικών χωρών το 2015.

Η Μέρκελ θα απευθυνθεί σε εκείνους, «που θεωρούν τους εαυτούς τους ως χαμένους της παγκοσμιοποίησης και αναζητούν τώρα καταφύγιο σε λαϊκίστικα κόμματα της Δεξιάς και της Αριστεράς» και θα τονίσει την ανάγκη να δοθούν λύσεις.

Η ομιλία της καγκελαρίου θα είναι ουσιαστικά το πλαίσιο για ένα κοινό εκλογικό πρόγραμμα με τους “αδερφούς” Χριστιανοκοινωνιστές Βαυαρούς του CSU, ένα πρόγραμμα που θα συζητηθεί την Άνοιξη ανάμεσα σε στελέχη των δύο κομμάτων..

Σχετικά άρθρα