«Η μετάλλαξη μπορεί να φέρει και νέο Lockdown»

Όσα είπε ο παθολόγος-λοιμωξιολόγος Παναγιώτης Γαργαλιάνος.

Για την μετάλλαξη του του κορωνοϊού, αλλά και το ενδεχόμενο ύπαρξης ενός νέου lockdown αναφέρθηκε σε δηλώσεις που έκανε ο παθολόγος-λοιμωξιολόγος Παναγιώτης Γαργαλιάνος.
Στον ΣΚΑΪ 100,3 μίλησε το Σάββατο (23/1) ο Παναγιώτης Γαργαλιάνος.

Ο παθολόγος-λοιμωξιολόγος, αναφέρθηκε στην μετάλλαξη του κορωνοϊού, αλλά και στο ενδεχόμενο ύπαρξης ενός νέου lockdown.

«Εάν υπάρξει πρόβλημα με τη μετάλλαξη του κορονοϊού, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τα πάντα, να κάνουμε ξανά κλείσιμο, αν υπάρχει κίνδυνος. Έτσι θα αντιδράσει η Ευρώπη, έτσι θα αντιδράσει τολμώ να πω όλος ο κόσμος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Στην συνέχεια των λεγομένων του ο κ. Γαργαλιάνος, ο οποίος αποτελεί μέλος της επιτροπής των ειδικών ανέφερε πως αυτό που χρειάζεται να γίνει είναι η σωστή τήρηση των μέτρων: «Όταν έχει δημιουργήσει τείχος, δεν υπάρχει περιθώριο μεταλλάξεων. Στην ελληνική επικράτεια αν βρεις (το νέο στέλεχος του ιού) γρήγορα το απομονώνεις και δεν το αφήνεις να εξελιχθεί, γι’ αυτό και έγινε χθες Σάββατο η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για να ληφθούν μέτρα για την ισχυροποίηση, ανίχνευση και απομόνωση της μετάλλαξης» τόνισε.

Όσον αφορά τις υφασμάτινες μάσκες διευκρίνισε ότι ο ΠΟΥ είπε πως εάν αυτές έχουν καλές προδιαγραφές έχουν ασφάλεια: «Από αρχής η επιτροπή είχε δώσει τις προδιαγραφές, υπό την προϋπόθεση ότι τις χρησιμοποιούμε σωστά. Όταν νοτίζουν πρέπει να αλλάζουν, να πλένονται και να σιδερώνονται για την επαναχρησιμοποίηση τους» είπε χαρακτηριστικά, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ασφάλεια 100% σημαίνει κλειστά τα πάντα, δεν γίνεται αυτό… Με βάση τα δεδομένα από Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Φώτα τα πράγματα εξελίσσονται σταθεροποιημένα γι’ αυτό αποφασίσαμε να κάνουμε ένα βήμα προς την κανονικότητα που δεν συνοδεύτηκε πολλά αλλά που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα».

Στο φινάλε των λεγομένων του ο κ. Γαργαλιάνος είπε: «Ο εμβολιασμός με βάση τα εμβόλια που διατέθηκαν πάει καλά. Ελπίζω ότι τα πράγματα θα λυθούν για να έχουμε κάλο ρυθμό μέχρι το καλοκαίρι».

 

Σχετικά άρθρα