Η NASA κάνει σημαντικές αποκαλύψεις

Μήπως τελικά δεν είμαστε μόνοι;

Η NASA πρόκειται να κάνει σημαντικές ανακοινώσεις σε μια μεγάλη συνέντευξη Τύπου που όπως αναφέρεται θα σχετίζεται με μια ανακάλυψη πέρα από το ηλιακό μας σύστημα.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι της NASA στις 22 Φεβρουαρίου και σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές θα αποκαλυφθούν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με εξωπλανήτες, πλανήτες που δεν βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τον Ήλιο.

Οι Εξωπλανήτες αποτελούν την κύρια ελπίδα των επιστημόνων για εντοπισμό ζωής στο σύμπαν, δεδομένου ότι πολλοί έχει διαπιστωθεί ότι έχουν ομοιότητες με τη δική μας Γη και θα μπορούσαν να έχουν τα δομικά στοιχεία για να φιλοξενήσουν μορφές  ζωής. Κάθε χρόνο υπάρχουν πολλές ανακαλύψεις νέων εξωπλανητών.

Στη συνέντευξη Τύπου θα δώσουςν το «παρών» αστρονόμοι και επιστήμονες από όλο τον κόσμο. Η NASA δήλωσε ότι το κοινό θα είναι σε θέση να υποβάλει ερωτήσεις χρησιμοποιώντας το hashtag #AskNasa κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Tην περασμένη εβδομάδα, οι  αστρονόμοι ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν πάνω από 100 νέους δυνητικούς -μη επιβεβαιωμένους ακόμη- εξωπλανήτες, μερικοί από τους οποίους είναι σχετικά κοντά στη Γη. Το ενδιαφέρον στρέφεται κυρίως σε έναν που βρίσκεται γύρω από το τέταρτο κοντινότερο άστρο, σε απόσταση «μόνο» 8,1 ετών φωτός.

Οι νέες παρατηρήσεις έγιναν με το φασματόμετρο υψηλής ανάλυσης HIRES του διαμέτρου δέκα μέτρων αμερικανικού τηλεσκοπίου Κεκ της Χαβάης, με επικεφαλής τον Στιβ Βογκτ του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στη Σάντα Κρουζ και τον Πολ Μπάτλερ του Ινστιτούτου Επιστημών Κάρνεγκι της Ουάσιγκτον.

Σχετικά άρθρα