Η Ουκρανία επιτίθεται με πυραύλους στη Ρωσία

15 τραυματίες σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι αναχαίτισε έναν δεύτερο ουκρανικό πύραυλο στα νοτιοδυτικά σύνορά της με την Ουκρανία, αφού κατέστρεψε έναν πρώτο, με αποτέλεσμα τα συντρίμμια του να πέσουν στην πόλη Ταγκανρόγκ και να τραυματιστούν τουλάχιστον 15 άνθρωποι.

«Τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα αναχαίτισαν έναν ουκρανικό πύραυλο κοντά στην πόλη Αζόφ, στην περιφέρεια του Ροστόφ» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας, διευκρινίζοντας ότι αυτή τη φορά τα συντρίμμια έπεσαν σε μη κατοικημένη περιοχή.

«Το καθεστώς του Κιέβου εξαπέλυσε τρομοκρατική επίθεση εναντίον οικιστικών υποδομών στο Ταγκανρόγκ», ανέφερε λίγο νωρίτερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στο Telegram, προσθέτοντας ότι η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε τον πύραυλο, τα θραύσματα του οποίου «έπεσαν στην πόλη».

«Ένας πύραυλος πιθανότατα εξερράγη στο κέντρο του Ταγκανρόγκ», δήλωσε στο Telegram ο Βασίλι Γκόλουμπεφ, κυβερνήτης της περιφέρειας Ροστόφ, όπου βρίσκεται αυτή η πόλη των 250.000 κατοίκων.

«Μέχρι στιγμής, 15 άνθρωποι (…) έχουν τραυματιστεί ελαφρά από θραύσματα γυαλιού», τόνισε, προσθέτοντας ότι ζημιές έχουν υποστεί ένα μουσείο και ότι έσπασαν τα παράθυρα μιας πολυκατοικίας.

Όπως ανέφερε, εννέα άνθρωποι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα.

video που κοινοποιήθηκαν στο διαδίκτυο δείχνουν ένα κτίριο να έχει μετατραπεί σε χαλάσματα.

Το Ταγκανρόγκ βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία, στον δρόμο που οδηγεί στη Μαριούπολη, την ουκρανική πόλη που τελεί υπό την κατοχή των ρωσικών δυνάμεων μετά την πολιορκία της το 2022.

Σε αρκετές πόλεις στη νότια Ρωσία έχουν σημειωθεί θανατηφόρα δυστυχήματα μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Δεκαπέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν τον Οκτώβριο μετά τη συντριβή ενός ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους στο Γιέισκ, μια πόλη που βρίσκεται στην ίδια περιφέρεια.

Περιοχές στα σύνορα με την Ουκρανία, πιο βορειοδυτικά, ιδίως αυτή του Μπέλγκοροντ, γίνονται τακτικά στόχος ουκρανικών βομβαρδισμών.

Οι ρωσικές αρχές ανακοινώνουν επίσης συχνά την καταστροφή ουκρανικών drones. Το υπουργείο Άμυνας ανέφερε σήμερα ότι αναχαίτισε ένα drone στην περιφέρεια της Μόσχας.

Η ρωσική πρωτεύουσα και η περιφέρειά της, 500 και πλέον χιλιόμετρα από τα ουκρανικά σύνορα, έχει ήδη γίνει επανειλημμένα στόχος επιθέσεων με drones, ένα από τα οποία έφθασε στο Κρεμλίνο τον Μάιο.

Σχετικά άρθρα