Η πιο μεγάλη νύχτα για τη Σιθωνία

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σάρτη

Καίει τα πάντα η φωτιά που ξέσπασε στην Σιθωνία Χαλκιδικής – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σάρτη με απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

Όπως μετέδωσε το Ράδιο Θεσσαλονίκη η φωτιά μπήκε στο κάμπινγκ Πλατανίτσι καθώς πέρασε κάτω από την γέφυρα του δρόμου. Η νύχτα θα είναι πολύ μεγάλη για τους πυροσβέστες, τους εθελοντές και όσους προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά.

Το μέτωπο της πυρκαγιάς είναι εκτεταμένο. Ξεκινάει από το Πλατανίτσι, τις Καβουρότρυπες και φτάνει μέχρι και την περιοχή βόρεια του οικισμού της Σάρτης.

Μάχη με τις φλόγες και το σκοτάδι δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Η πύρινη λαίλαπα εδώ και ώρες καίει το πευκοδάσος στη Σιθωνία, κοντά στη Σάρτη.

Επιχειρούν 160 πυροσβέστες με 70 υδροφόρα οχήματα και 73 άτομα πεζοπόρο. Μέχρι να πέσει η νύχτα στο έργο της κατάσβεσης συνέδραμαν 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Ανακοίνωση της πυροσβεστικής για την πυρκαγιά στη Σιθωνία

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τις πρωινές ώρες σήμερα στη θέση Καβουρότρυπες Σιθωνίας και παραμένει σε εξέλιξη, επιχειρούν συνολικά 148 πυροσβέστες με 59 υδροφόρα οχήματα, 73 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 35 πυροσβέστες με 29 βοηθητικά οχήματα, από τις Περιφερειακές Πυροσβεστικές Διοικήσεις Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Θεσσαλίας και Ηπείρου και από αέρος 4 Α/Φ CANADAIR, 2 Ε/Π μεσαίου τύπου και 1 συντονιστικό Ε/Π.
Στην κατάσβεση συνδράμουν η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής και ο Δήμος Σιθωνίας με υδροφόρα οχήματα και μηχανήματα έργου, το ΓΕΕΘΑ, η ΕΛ.ΑΣ, το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή και το ΕΚΑΒ.

Το Πυροσβεστικό Σώμα, τις πρωινές ώρες, εισηγήθηκε για προληπτικούς λόγους την απομάκρυνση των κατοίκων από τον οικισμό Κάμπος.

Παρακαλούνται οι πολίτες και οι οδηγοί που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή εξέλιξης της πυρκαγιάς, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αρχών.

Στη δύσκολη μάχη και εθελοντές από όλη τη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη. Μέχρι στιγμής έχουν καεί περίπου 4 χιλιάδες στρέμματα.

Σχετικά άρθρα