“Οι πιστοί Έλληνες θα πληρώνουν φόρο για τους ιερείς”

Δείτε τι δήλωσε ο Κουράκης

Το πρώτο βήμα για το διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας ζητεί ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Τάσος Κουράκης, ο οποίος κάνει λόγο για απαλλαγή του κράτους, από την υποχρέωση να καταβάλει τους μισθούς των ιερέων.

Συμμετέχοντας σε συνέδριο που διοργάνωσε η Θεολογική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου με θέμα «Εκκλησία και Αριστερά», ο κ. Κουράκης, όπως εντόπισε και επισημαίνει το agioritikovima.gr, πρότεινε μεταξύ άλλων για τη μισθοδοσία του κλήρου θα πρέπει να επιβληθεί φόρος υπέρ της Εκκλησίας μόνον στους πολίτες που οικειοθελώς θα δηλώνουν χριστιανοί Ορθόδοξοι.

πηγή: thestival.gr

Σχετικά άρθρα

7 Σχόλια

 1. Πολύ σωστά κ. Υπουργέ αλλά οι αργίες των Χριστουγέννων, του Πάσχα και των άλλων Χριστιανικών γιορτών θα υπάρχουν μόνο για όσους δηλώνουν χριστιανοί Ορθόδοξοι. Ακόμη οι…..Χριστιανοί θα πάψουν να πληρώνουν τα συσσίτια των συμπολιτών μας (που προσφέρουν οι εκκλησιαστικές ενορίες) που εσείς οι πολιτικοί κάνατε φτωχούς και το κόστος τους θα πρέπει να το αναλάβει πολιτεία. Ακόμη η εκκλησία και οι ορθόδοξοι Χριστιανοί θα πρέπει να πάψουν να πληρώνουν για γηροκομεία και άλλα ιδρύματα που δεν χρηματοδοτούνται από την πολιτεία. Λοιπον γόη με την κοτσίδα, βαψομαλλιά κάτω τα χέρια από την εκκλησία!!!

  1. Η εκκλησία δεν βάζει ουτε ευρώ στα συσσίτια όλα υα πηγαίνουμε εμείς οι απλοί πολίτες!!! Όσο για την εκκλησία πιστεύω πολύ καιρό έμεινε μακρια απο το χρεος και μια η περιουσία της αγγίζει το 1,6 τρις ας δώσει το 16 να ξεχρεωσουμε τι τα κρατάει???? Να βοηθήσει δεν θέλει???

   1. Ακριβώς αυτό σου λέω κι εγώ. Εγώ ( ο κάθε πιστός) πληρώνει τα συσσίτια και τώρα με καλεί να πληρώσω και τους Ιερείς. Θα το κάνω λοιπόν. Όσο για την περιουσία της εκκλησίας το ποσό που αναφέρεις είναι τελείως αυθέρετο. Την περιουσία της εκκλησίας την έχουν κάνει όπα οι πολιτικοί σαν τον Κουράκη εδω΄και πολύ καιρό. Αλλα και αυτά που έχει, είναι γή και κτίσματα. Να βγάλει στο σφυρί το Άγιο Όρος τις εκκλησίες και τις Μονές; Πραγματκά δεν λέω όχι, αλλά δεν θα ήταν καλύτερο να αρχίσουμε από τους μισθούς των Βουλευτών και το κτήριο της Βουλής των Ελλήνων; Με λιγα λόγια αγαπητέ μου, όλα αυτά που λεει ο Κομμουνιστής Υπουργός είναι λαικισμός και τίποτα άλλο.

 2. Κ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ,ΑΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ,ΤΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΒΓΑΖΟΥΝ.ΤΥΧΑΙΟ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΣΕΠΕΣ ΣΤΑ ΡΑΣΑ ΤΟΥΣ.ΑΝΤΕ ΙΕΡΩΝΥΜΕ ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΜΗ ΚΑΘΕΣΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΣΟΥ Κ ΤΑ ΞΥΝΕΙΣ.Α ΡΕ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΕ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ!

 3. Μ΄άρεσαν πολύ τα ευρηματικά επιχειρήματα του “iomir”. Τόσο για τις διακοπές που γίνονται εξ αιτίας των χριστιανικών εορτών που άρα μόνον οι δηλούντες χριστιανοί τις δικαιούνται, όσο και για την καταστρατήγηση των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων που επάγει η επιβολή της αναγραφής του θρησκεύματος μας στις φορολογικές δηλώσεις( βάσει των οποίων θα πληρώνουν μόνο οι χριστιανοί)! Τι στιγμή που κατήργησαν απ΄ τις ταυτότητες το θρήσκευμα, ως ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο, που συνέφερε και συμφέρει στους Εβραίους της Ελλάδας!
  Όσο για τον έξυπνο ” harris harris” έχω να του προτείνω να πάει πρώτα να γίνει παιδί της εκκλησίας με εξομολόγηση, σε πνευματικό, των σαρκικών του αμαρτημάτων: όπως, αυνανισμοί, πορνείες, μοιχείες, ίσως και ομοφυλλοφιλίες και ύστερα η μητέρα του εκκλησία θα του δώσει ότι θέλει. Τώρα ανεξομολόγητος επέχει θέση αλήτη στην εκκλησία και όπως οι γονείς του δίδουν σ΄αυτόν που είναι παιδί τους την περιουσία τους κι όχι στους αλήτες της γειτονιάς! Έτσι κάνει και η μήτηρ εκκλησία!
  Αν κάνει κακώς η εκκλησία τότε κακώς κάνουν και οι γονείς του και άρα θα πρέπει να αποποιηθεί την περιουσία τους και να τους πείσει να τη μοιράσουν στους αλήτες!
  Κι αν ένας “ιομίρ” κι ένας ταλαίπωρος ” εμ-εμ” εφευρίσκουν τέτοια επιχειρήματα, τι επιχειρήματα τρομερά και αδιάσειστα θα έχει στα χέρια Του Ο Τρομερός και Φοβερός Κριτής απέναντι σε κάθε σχολιό και ραδιούργο ” επιχειρηματία” τύπου. “Χαρρις Χάρρις” που κατορθώνει να πλανήσει και τον εαυτό του ακόμα!
  Ξυπνήστε, ζώα, για όλα, μα για όλα φταίνε οι πορνείες σας!!! Όσο ασύνδετο και ανακόλουθο σας φαίνεται κάτι τέτοιο!!! Σε λίγο λογοδοτούμε!!! Κι αρχίζει η αιωνία κόλαση!!!
  Ξυπνήστε επιτέλους πριν είναι πολύ, μα πάρα πολύ αργά!!!

  1. Υπάρχουν όντως Χριστιανικές εορτές που είναι και αργίες αλλά υπάρχουν
   και εορτές που δεν είναι αργίες…Ο Ορθόδοξος Χριστιανισμός, είναι η
   επίσημη θρησκεία του Ελληνικού κράτους από την ίδρυση του. Κατά τις
   ημέρες αυτές οι Χ.Ο. εορτάζουν και δεν “αργούν”.
   Υπάρχουν όμως και επίσημες αργίες που δεν είναι Χριστιανικές, αλλά εθνικές.
   Υπάρχει όμως και επίσημη “αργία” (απεργία) που ισχύει για όλους, είτε είναι Θρησκευόμενοι, είτε όχι. (εργατική πρωτομαγιά)
   Οι θρησκευτικές εορτές είναι 5. (υπάρχουν και άλλες που είτε είναι
   ημιαργίες π.χ. Μ.Παρασκευή , είτε είναι εορτές αλλά όχι αργίες π.χ.
   Μ.Σάββατο.)
   Η Κυριακή είναι αργία για όλους. Όχι θρησκευτική όμως…..

   Υ.Γ. Μονή Βατοπαιδίου……

 4. ” Ιομίρ” αν δεν είσαι δικηγόρος, κρίμα! Θα είχες κάνει σπουδαία καριέρα. Σε συγχαίρω. Καλά να είσαι!
  Χτύπα τους σαν αυγά! Και μάλιστα σαν αυγά του φιδιού!
  …”όφεις γεννήματα εχιδνών, τις υπέδειξεν υμάς φυγείν εκ της μελλούσης οργής”;
  Ευαγγέλιον! Όχι δικά μου λόγια.

Comments are closed.