Η πρόκληση του «κουβά με τα κέρματα»

Διχάζει την Κίνα

Τι θα κάνατε εάν βρισκόσασταν μπροστά σε ένα κουβά γεμάτο με κέρματα; Στην Κίνα, η πρόκληση του «κουβά με τα κέρματα» έχει προκαλέσει διαμάχη.

Τέτοιοι κουβάδες γεμάτοι με κέρματα του ενός γιουάν (1 γιουάν ισοδυναμεί με 0,13 ευρώ) έχουν εμφανιστεί μπροστά από σταθμούς του μετρό καθώς και σε πεζοδρόμους σε πολλές πόλεις της Κίνας. Δίπλα στον κουβά υπάρχει μια πινακίδα που γράφει: Πάρε εάν έχεις ανάγκη, αλλά μην πάρεις πάνω από 5 γιουάν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα National Business Daily, ένας τέτοιος κουβάς τοποθετήθηκε πρόσφατα σε ένα σταθμό του μετρό κοντά σε μία από τις πιο πολυσύχναστες οδούς της Τσενγκντού, πρωτεύουσας της νοτιοδυτικής επαρχίας Σιτσουάν. Μια κρυφή κάμερα κατέγραψε τις αντιδράσεις των περαστικών. Κάποιοι τράβηξαν φωτογραφίες και τις ανέβασαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάποιοι δίστασαν πριν πάρουν τα κέρματα και άλλοι χρησιμοποίησαν την ευκαιρία να μιλήσουν για αυτό στα παιδιά τους.

Το ίντερνετ εμφανίζεται διχασμένο. «Είδα την “πρόκληση” στο σταθμό του μετρό και κανείς δεν πήρε κέρματα», ανέφερε σχόλιο στο μικρομπλόγκ Sina Weibo. «Ίσως γιατί οι ζωές των ανθρώπων αλλάζουν προς το καλύτερο».

Σχετικά άρθρα