Οι Ρώσοι στέλνουν πολύ χρήμα στην Ελλάδα!

Διαβάστε τι αποκάλυψε το Spiegel

Η Ρωσία σχεδιάζει να καταθέσει άμεσα στην Ελλάδα μια προκαταβολή των κερδών του αγωγού φυσικού αερίου που σχεδιάζει να περάσει από την Τουρκία και την Ελλάδα, με σκοπό να διανείμει το ρωσικό αέριο στην υπόλοιπη Νότια Ευρώπη, αποκαλύπτει σήμερα το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

Η ενεργειακή συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί σύντομα, ακόμα και την ερχόμενη Τρίτη, αναφέρει το δημοσίευμα που επικαλείται πηγή από την ελληνική κυβέρνηση. Η ίδια πηγή, υπολογίζει την προκαταβολή προς την Ελλάδα από 3 έως 5 δισ. δολάρια.

Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες της συμφωνίας, σύμφωνα με το Spiegel, που επίσης αναφέρει ότι η συμμετοχή της Ελλάδας στον «τουρκικό αγωγό» (Turkish stream) θα υπογραφεί τις επόμενες ημέρες.

Τα χρήματα από τη Ρωσία, τα οποία η Ελλάδα θα κληθεί να επιστρέψει όταν ο αγωγός τεθεί σε λειτουργία γύρω στο 2019, βάσει των υπολογισμών, θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια βαθιά ανάσα για τη χώρα, που απειλείται με χρεοκοπία, σημειώνουν αναλυτές, ενώ το Spiegel σχολιάζει πως αυτό θα μπορούσε να αλλάξει την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Σχετικά άρθρα