Η Samsung θα πουλάει… ρομπότ!

Η γνωστή εταιρεία έκανε το επόμενο βήμα

Η Samsung επιχειρεί με τη σειρά οικιακών ρομπότ “Samsung Bots” να παρέχει σε ανθρώπους που έχουν ιδιαίτερες ανάγκες, έναν βοηθό για να τους εξυπηρετήσει, θυμίζοντας περισσότερο μια οικιακή νοσοκόμα παρά ένα μπάτλερ-ρομπότ.

Αυτά τα χαριτωμένα ρομπότ έχουν σχεδιαστεί ώστε να είναι σύντροφοι στους ανθρώπους και να τους βοηθήσουν σχεδόν στα πάντα. Μπορούν να παρακολουθήσουν αν κοιμάστε σωστά, αν λαμβάνετε στην ώρα σας τα φάρμακά σας ακόμη και να καλέσουν ασθενοφόρο ή την αστυνομια αν πάθετε κάτι. Ενώ η Samsung τα έχει σχεδιάσει με χαρακτηριστικά που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο οποιοσδήποτε -να παίξει μουσική, να “χορέψει” μαζί σας όπως και το να σας δώσει μια γενική καθημερινή εικόνα για το τι έχετε να κάνετε μέσα στην ημέρα- η εταιρεία έχει επικεντρωθεί περισσότερο στο να τα αποκτήσει κάποιο μέλος της οικογένειας που μπορεί να χρειάζεται κάποια επιπλέον φροντίδα.

Ο οικογενειακός ιατρός ή και η οικογένεια μπορούν να προγραμματίσουν το ρομπότ εξ αποστάσεως με ειδικές εντολές για δράση, υπενθυμίσεις για τη λήψη φαρμάκων ή ακόμη και για την μέτρηση της αρτηριακής πίεσης και των καρδιακών παλμών. Θα μπορούσε κανείς να πει πως πρόκειται για μία λίγο πιο “ψυχρή” νοσοκόμα για το σπίτι.

Η παρουσίαση των Samsung Bots πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της έκθεσης τεχνολογίας CES 2019, η οποία πραγματοποιείται στις 08-11 Ιανουαρίου και που το Techblog δίνει το παρόν για 5η συνεχή χρονιά.

Σχετικά άρθρα