“Η Samsung θα σφαγιαστεί!”

Τι δήλωσε το αφεντικό της Cyanogen

Με κεκτημένη ταχύτητα από τη συμφωνία της Cyanogen με την Qualcomm, ο CEO της εταιρείας, Kirt McMaster, παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα Business Insider, απ’ όπου αναδείχτηκαν οι πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις του για την αγορά των smartphones και τους κυρίαρχους (σήμερα) κατασκευαστές.

Ο κ. McMaster αναφέρθηκε πρώτα στη Samsung λέγοντας ότι θα πρέπει να προσπαθήσει πάρα πολύ για να παραμείνει στο παιχνίδι μέσα στην επόμενη πενταετία, καθότι θεωρεί αναπόφευκτη την κατάρρευση της λόγω των ανερχόμενων ανταγωνιστικών εταιρειών από Κίνα και Ινδία (όπως Micromax και Xiaomi).

“Οι πρώτης κατηγορίας κατασκευαστές όπως η Samsung θα έχουν την κατάληξη της Nokia μέσα στα επόμενα 5 χρόνια. Θα σφαγιαστούν. Πιστεύουμε ότι μακροπρόθεσμα ακόμη και η Apple θα αντιμετωπίσει προβλήματα επειδή δεν μπορεί να είναι ανταγωνιστική στη low-end αγορά”

Σε ερώτηση αν πραγματικά θεωρεί την επόμενη 5ετία κρίσιμη για τη Samsung, απάντησε: “Σίγουρα φαίνεται ιδιαίτερα σύντομο το χρονικό διάστημα. Αλλά συνήθως έτσι γίνονται τα πράγματα. Θυμηθείτε τι έγινε με την RIM (νυν BlackBerry) και τη Nokia. Πέρυσι το καλοκαίρι η Micromax ξεπέρασε τη Samsung στην Ινδία, με μόλις 8 μήνες παρουσίας στην αγορά. Προβλέπουμε ότι το ίδιο θα συμβεί παγκοσμίως”

Οι απόψεις του αφεντικού της Cyanogen είναι αρκετά ενδιαφέρουσες, αλλά πιστεύετε ότι θα μπορούσε να επέλθει η “καταστροφή” τόσο σύντομα;

Σχετικά άρθρα