Οι… στάσεις του Μετρό Θεσσαλονίκης!

Το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί αλλά… υπάρχει στη ΔΕΘ!

Με βαγόνι συρμού του μετρό συμμετέχει φέτος η ”Αττικό Μετρό Α.Ε.” στην 81η ΔΕΘ.

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να το επισκεφτούν, να καθήσουν στη θέση του οδηγού, να δουν τον χάρτη με τις στάσεις, καθώς επίσης και εικόνες από τα αρχαιολογικά ευρήματα που εντοπίστηκαν στον σταθμό Βενιζέλου κατά τη διάρκεια των εργασιών. Υπάρχει, επίσης, πλήρης ενημέρωση για τους σταθμούς και για την πορεία του έργου.

Μέσα στην μέρα, ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης πρόκειται να βρεθεί εκεί για τα εγκαίνια του χώρου της ”Αττικό Μετρό”.

Με τον τρόπο αυτό η “Αττικό Μετρό” επιθυμεί να δείξει ότι το έργο προχωρά κανονικά και η βασική του γραμμή θα είναι έτοιμη το 2020.

vag2

Σχετικά άρθρα

3 Σχόλια

 1. αντι η βασική γραμμή να ενώνει τα κτελ, με τον οσε και να καταλήγει στο αεροδρόμιο, κάτι που θα εξυπηρετούσε τόσο τους μόνιμους κατοίκους αλλά και τους ταξιδιώτες (που πάνε ας πούμε απ’τα γιαννιτσά στην αθήνα αεροπορικώς) έκαναν αυτή τη γελοία γραμμή που βολεύει την ΜΙΣΉ πόλη καθώς αφήνει εκτός όλη τη δυτική θεσσαλονίκη…. εύγε λοιπόν

  1. Φίλε, η μελέτη για ένα μέσο μαζικής μετάφορας όπως το μετρό κοιτάζει το που γίνονται οι περισσότερες μετακινήσεις με αυτοκίνητο. Σε νοιαζει δηλαδή πρωτίστως να “διώξεις” τα πολλά αυτοκίνητα. Δεν σε νοιάζει που μένουν οι περισσότεροι, αλλά που μετακινούνται οι περισσότεροι. Που υπάρχουν τα περισσότερα αυτοκίνητα και μποτιλιαρίσματα; Που συγκεντρώνεται ο πολύς κόσμος για εργασίες και αγορές;
   Η δυτική Θεσσαλονίκη δεν έχει ιδιαίτερη κίνηση σε σχέση με το κέντρο και την Καλαμαριά και οι μετακινήσεις προς άλλες περιοχές γίνονται άνετα και γρήγορα με τα αστικά. Στο κέντρο όμως, αν θέλεις να πας π.χ. από Ιπποκράτειο στο λιμάνι κατά τις 14:00, πρέπει να έχεις κλείσει reserve για να βρίσκεσαι στον δρόμο και θα κάνεις κάνα μισάωρο για 5-6 χιλιόμετρα.
   Και επίσης πληροφοριακά, οι δυτικές συνοικίες (Εύοσμος, Κορδελιό, Σταυρούπολη, Ευκαρπία και Πολίχνη) είναι περίπου το 20% του πληθυσμού της πόλης.
   Πάντως, οι γραμμές του Μετρό θα επεκταθούν και προς τα δυτικά αλλά και προς το αεροδρόμιο σε βάθος χρόνου.

   1. και πάλι το θεωρώ λάθος… είναι λειψή η βασική γραμμή του μετρό καθώς ξανά λέω αφήνει εκτός τη μισή πόλη…

Comments are closed.