Οι συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη για το Πολυτεχνείο

Πού, τι ώρα και οι ρυθμίσεις της κυκλοφορίας από την αστυνομία

Συνολικά τρεις είναι οι προγραμματισμένες συγκεντρώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη, για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Στις 17:00 και στις 17:30 έξω από την πολυτεχνική σχολή του ΑΠΘ, αλλά και στις 18:00 στην Καμάρα όπου θα συγκεντρωθούν άτομα κυρίως του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Εξάλλου, ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τους πολίτες για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα υπάρξουν, με αφορμή τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 42ης Επετείου του Πολυτεχνείου, εξέδωσε η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, την Τρίτη (17-11-2015) στο κέντρο της πόλης, με πρωτοβουλία διαφόρων φορέων πόλης μας, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις και πορείες στο πλαίσιο εορτασμού της 42ης Επετείου του Πολυτεχνείου.

Από 14.30΄ ώρα σταδιακά και ανάλογα με την εξέλιξη των εκδηλώσεων, το κέντρο της πόλης θα αποκλειστεί και δεν θα επιτρέπεται η κίνηση των οχημάτων, ενώ θα υπάρξουν αλλαγές και στα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων.

Ειδικότερα:

Από 14.30΄ ώρα σταδιακά θα υπάρξουν παρεμβάσεις (διακοπές- εκτροπές) της κυκλοφορίας στους δρόμους: Εγνατία, Εθν. Αμύνης, Τσιμισκή, Αγ. Δημητρίου, Πλατεία Δημοκρατίας, Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ., Καρ. Ντηλ, Βασ. Ηρακλείου, Γ΄Σεπτεμβρίου, Αγγελάκη, Αρμενοπούλου, Γρ. Λαμπράκη, Κ. Καραμανλή και όπου αλλού απαιτηθεί, ανάλογα με τις επικρατούσες κάθε φορά κυκλοφοριακές συνθήκες.

Επίσης δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση των αυτοκινήτων σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, ως εξής:

α. Από την 06.00΄ ώρα της Δευτέρας (16-11-2015) και μέχρι την ώρα 06.00΄ της Τετάρτης (18-11-2015), στην οδό Εθνικής Αμύνης (από την οδό Αγίου Δημητρίου μέχρι την πλατεία Σιντριβανίου), στην οδό Εγνατία (από την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου μέχρι την οδό Εθνικής Αμύνης), στην οδό Αγγελάκη και στην οδό Αρμενοπούλου (από Δημ. Γούναρη μέχρι την οδό Εθνικής Αμύνης).

β. Από την 06.00΄ ώρα της Τρίτης (17-11-2015) και μέχρι τη λήξη των σχετικών εκδηλώσεων, στις παρακάτω οδούς: Εγνατία (από Εθν. Αμύνης μέχρι Δωδεκανήσου), Εθν. Αμύνης (από Εγνατία μέχρι πλατεία Λ. Πύργου), Αγ. Δημητρίου (από Εθν. Αμύνης μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου και από Προξένων μέχρι Φ. Δραγούμη), Γ΄ Σεπτεμβρίου (από οδό Αγ. Δημητρίου μέχρι Γ. Λαμπράκη), Βασ. Ηρακλείου (από πλατεία Αριστοτέλους μέχρι Κ. Ντήλ), Κ. Ντήλ (από Τσιμισκή μέχρι Βασ. Ηρακλείου), Γρ. Λαμπράκη (από Εγνατία μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου), Κ. Καραμανλή (από Γ. Σεπτεμβρίου μέχρι Καυτανζόγλου), Ελ. Βενιζέλου (από Τσιμισκή μέχρι Εγνατία), καθώς και όπου αλλού απαιτηθεί.

Σε καίρια σημεία θα υπάρχουν τροχονόμοι που θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία και θα διευκολύνουν τους οδηγούς”.

Σχετικά άρθρα