Η συγκλονιστική εξομολόγηση της πρώτης ασθενούς στην Ελλάδα

Η Δήμητρα Βουλγαρίδου μίλησε για τον τρόπο που προβλήθηκε από κορονοϊό

Για τον τρόπο με τον οποίο προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό, αλλά και για τις δύσκολες στιγμές που έζησε κατά την διάρκεια της απομόνωσης στο νοσοκομείο μίλησε η Δήμητρα Βουλγαρίδου η οποία ήταν η «ασθενής μηδέν» του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Συνέντευξη στην εκπομπή «Αυτοψία» και τον Αντώνη Σρόιτερ παραχώρησε η «ασθενής μηδέν» του κορονοϊού στην Ελλάδα, Δήμητρα Βουλγαρίδου.

Η επιχειρηματίας και τακτικό μέλος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης, που βγήκε από την καραντίνα μετά από 20 και πλέον ημέρες, μίλησε για το ταξίδι της στο Μιλάνο με αφορμή την Εβδομάδα Μόδας, το οποίο εξελίχθηκε σε μια πρωτόγνωρη δοκιμασία για την ίδια και την οικογένειά της.

Αναφέρθηκε στον φόβο και τα ανάμικτα συναισθήματα που ένιωσε, όταν έμαθε ότι είχε προσβληθεί από τον ιό COVID -19 και περιέγραψε τον «εφιάλτη» που έζησε, μαζί με τον 9χρονο γιο της, στον θάλαμο αρνητικής πίεσης του ΑΧΕΠΑ, όπου κρατήθηκε σε καραντίνα για 14 ημέρες, σύμφωνα με το ιατρικό πρωτόκολλο.

Η κ. Βουλγαρίδου εξομολογήθηκε στον Αντώνη Σρόιτερ τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε στην απομόνωση και τις αρνητικές σκέψεις που έκανε.
Μίλησε για τα μηνύματα συμπαράστασης και τα δώρα που έλαβε από τον κόσμο και έδωσε την δική της απάντησή της σε αυτούς που θεωρούν ότι έφερε τον ιό στην Ελλάδα.

«Το δυσκολότερο ήταν η πρώτη μέρα που μου ανακοίνωσε ο γιατρός μου, ότι είμαι το πρώτο κρούσμα Covid-19 στην Ελλάδα. Ένιωσα περίεργα συναισθήματα, πρώτα απ’ όλα φόβο γιατί ήταν κάτι άγνωστο για μένα. Φόβο και για το παιδί μου και τους ανθρώπους που έχω συναναστραφεί.

Ο γιατρός μου είπε ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο που πρέπει να ακολουθηθεί, αφού έχω επιστρέψει από την Ιταλία. Έπρεπε να περιμένω και να διανυκτερεύσω στο νοσοκομείο. Το άκουσα στην τηλεόραση ότι είμαι το πρώτο κρούσμα και με ρωτούσαν αν είμαι εγώ.

Νόμιζα ότι είχαν κάνει λάθος οι δημοσιογράφοι. Φοβήθηκα για το παιδί μου, φοβήθηκα για όλους. Είχα συναναστραφεί με πολλούς. Νόμιζα ότι όλοι είχαν πάθει κάτι. Ο σύζυγος μου δεν νόσησε», ανέφερε χαρακτηριστικά η Δήμητρα Βουλγαρίδου.

«Το παιδί το φέρανε μαζί μου στον θάλαμο. Έπρεπε να είμαι καλά και να του δείξω ότι εδώ είναι όλα τέλεια. Δεν ήταν συνθήκες για παιδί. Δεν είχε συμπτώματα. Δεν του είπα ποτέ ότι είμαστε άρρωστοι.

Του είπα ότι έχω μια ίωση και ψάχνουν να βρουν τι έχω. Δεν ήταν η αλήθεια, αλλά δεν μπορούσα να του πω κάτι άλλο» πρόσθεσε η κ. Βουλγαρίδου τονίζοντας ότι πολλές φορές το βράδυ περίμενε να κοιμηθεί και έβαζε τα κλάματα.

Τέλος, αποκάλυψε το πρώτο πράγμα που έκανε όταν βγήκε από το νοσοκομείο, μαζί με τον γιο της, υγιής πλέον, από τον ιό.

Σχετικά άρθρα