Η σύλληψη Μπόμπολα και τα εκατομμύρια!

Ελεύθερος μετά την καταβολή 1,8 εκατ.

Σε καταβολή 1,8 εκατομμυρίων ευρώ προχώρησε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Λεωνίδας Μπόμπολας προκειμένου να αποφύγει τις δικαστικές περιπέτειες που ακολουθούν στις υποθέσεις φοροδιαφυγής.

Ο κ. Μπόμπολας, που προσήχθη στην Εισαγγελία, δήλωσε την πρόθεσή του να προχωρήσει άμεσα σε καταβολή των αναγκαίων ποσών, οπως και έκανε με αποτέλεσμα να μην συνεχιστούν σε βάρος οι προβλεπόμενες δικαστικές διαδικασίες, παραπομπή σε δίκη κλπ.

Το ποσό που καταβλήθηκε αφορά τον καταλογισμό που έγινε για οφειλόμενους φόρους στο πλαίςιο των ερευνών που διενεργούνται για τη λίστα Λαγκάρντ και άλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς του προανακριτικού τμήματος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Τουλουπάκη, Γιώργος Καλούδης και Χρήστος Τζούρας επισήμαναν στον επιχειρηματία, ο οποίος προσήχθη το πρωί στο πλαίσιο του αυτοφώρου, τη σοβαρότητα των αδικημάτων που θα αντιμετωπίσει σε περίπτωση που αρνηθεί να πληρώσει και ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη.

Τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκε προθεσμία στον επιχειρηματία και ήδη το ποσό βρίσκεται στα δημόσια ταμεία. Ως προς τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης, ο επιχειρηματίας αφέθηκε ελεύθερος, θα συνεχιστεί η προανάκριση η οποία είναι σχεδόν βέβαιο οτι θα καταλήξει σε απαλλακτική διάταξη, αφού ο Λεωνίδας Μπόμπολας πλήρωσε όλο το ποσό πριν από την άσκηση δίωξης εναντίον του.

Λιγο νωρίτερα πληροφορίες απο δικαστικές πηγές εκαναν λόγο για ποσό 4 εκατ. ευρω αδήλωτου εισοδήματος, που εντοπίστηκαν στο ονομα του κ. Μπομπολα στο πλαισιο των ερευνών για τις λιστες καταθετών του εξωτερικού, ενώ η σύλληψή του στα πλαίσια των δικαστικών διαδικασιών δεν επιβεβαίωθηκε απο τον ιδιο και τον συνήγορό του που εκαναν λόγο για οικειοθελή προσαγωγή.

Σύμφωνα με τις ιδιες πληροφοριες στο πλαισιο των ερευνών και ο κ. Φ. Μπομπολας ´εχει καταβάλει απο ελεγχο στη λιστα Λαγκάρντ ποσο 8 εκ. Ευρω.

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

  1. Άλλους 1000 τέτοιους να πιάσουν και εξασφαλίσαμε την χρηματοδότηση του κράτους μέχρι το Σεπτέμβρη…..αρκεί ,βέβαια, μετά να συνεχίσουν τους ελέγχους ….και τα πρόστιμα….

Comments are closed.