Η σύντροφος του Χίτλερ, Εύα Μπράουν, γυμνή! (pics)

Μία «άκρως απόρρητη» ιστορία του 1943

Όλο το παρασκήνιο για το πώς εντοπίστηκε το φωτογραφικό υλικό – Ο 30χρονος συλλέκτης, ο πωλητής αντικών και η μυστηριώδης γυναίκα που τις πούλησε πριν από εννέα χρόνια

Είναι η Εύα Μπράουν, ή πρόκειται για μία γυναίκα που της μοιάζει καταπληκτικά; Ένας συλλέκτης από την Αυστρία υποστηρίζει ότι βρήκε αδημοσίευτες και «άκρως απόρρητες» φωτογραφίες της συντρόφου του Αδόλφου Χίτλερ.

Οι φωτογραφίες -αν αποδειχθεί ότι όντως είναι η Εύα Μπράουν- είναι οι πρώτες που δείχνουν τη γυναίκα-μυστήριο που ερωτεύθηκε ο άνθρωπος που αιματοκύλισε την Ευρώπη τον 20ο αιώνα. Οι γνώμες των ιστορικών διίστανται. Άλλοι υποστηρίζουν ότι πράγματι αυτή η γυναίκα είναι η Εύα Μπράουν και άλλοι λένε ότι ενδέχεται να είναι κάποια κοπέλα που της μοιάζει πάρα πολύ. Άπαντες συμφωνούν ότι οι φωτογραφίες προέρχονται από την εποχή εκείνη.

Στη μία φωτογραφία, η Εύα Μπράουν είναι ολόγυμνη και φαίνεται να απολαμβάνει τον ήλιο στη φύση, με τα χέρια απλωμένα στο σβέρκο της, ώστε να μην αφήνει καμία λεπτομέρεια του κορμιού της στη φαντασία.

Στην άλλη φωτογραφία φαίνεται να εξερευνά γυμνή την παραλία στη Black Lake.

Ο 30χρονος συλλέκτης Bernard S. έκανε δηλώσεις στη γερμανική Bild, λέγοντας πως «μελέτησα όλες τις φωτογραφίες της Εύα Μπράουν που μπόρεσα να βρω. Μπορείς να δεις καθαρά, ότι όντως είναι η ίδια». Όπως υποστήριξε, αγόρασε τις φωτογραφίες από την αντικερί του Stefan Kreuzmayr, στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας.

Ο Αδόλφος Χίτλερ με την Εύα Μπράουν

Ο Αυστριακός πωλητής μίλησε στην Bild, αποκαλύπτοντας το πώς έφτασε στα χέρια του το επίμαχο όσο και μοναδικό φωτογραφικό υλικό: «Πριν από 9 χρόνια, μία γυναίκα ήρθε στο μαγαζί μου. Είχε στην κατοχή της ένα ολόκληρο κουτί από φωτογραφίες της γυναίκας αυτής. Τις είχε βρει στη σοφίτα του σπιτιού της και αναγνώρισε στο πρόσωπο της εικονιζόμενης την Εύα Μπράουν». Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος με τις αντίκες αγόρασε τις φωτογραφίες και από τότε δεν ξαναείδε τη γυναίκα αυτή.

Το 1943, όταν τραβήχτηκαν οι συγκεκριμένες φωτογραφίες, η Εύα Μπράουν ζούσε ήδη αποκλεισμένη στην καλοκαιρινή κατοικία που της είχε διαθέσει ο Αδόλφος Χίτλερ. Από το σημείο εκείνο, υπάρχει μία λίμνη σε απόσταση 79 χιλιομέτρων.

Σχετικά άρθρα