Η Θάσος γίνεται το νησί της Volkswagen!

Ενθουσιασμός για νέες θέσεις εργασίας

Υπερβολικά θετικός ήταν ο αντίκτυπος στην τοπική κοινωνία της Θάσου από την άφιξη στο νησί στελεχών της Volkswagen, οι οποίοι προχώρησαν σε μία διερευνητική επαφή, προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για κάποια μορφή επένδυσης σε αυτό. Αν και η Θάσος δεν μαστίζεται από υψηλά ποσοστά ανεργίας ούτε καν τη χειμερινή περίοδο (από Οκτώβριο μέχρι Μάιο η ανεργία βρίσκεται κάτω από το μέσο όρο της χώρας, ενώ τη θερινή περίοδο είναι πολύ χαμηλή), οι κάτοικοι βλέπουν θετικά ενδεχόμενη επένδυση.

Μιλώντας στο ethnos.gr ο δήμαρχος Θάσου, Λευτέρης Κυριακίδης, σημείωσε ότι είναι πολύ σημαντικό για το νησί ότι βρίσκεται στις επιλογές της αυτοκινητοβιομηχανίας – κολοσσού και ότι υπάρχούν η επιθυμία και η διάθεση από την εταιρεία για επένδυση σε αυτό.

«Θα ακολουθήσει ανάλυση δεδομένων, μέχρι να φτάσουμε σε οριστική συμφωνία. Η επιθυμία της εταιρείας είναι να συμπεριληφθεί το νησί μας στο πρότζεκτ Smart Island. Είναι δεδομένο ότι δε θα γίνει εδώ κάποιο εργοστάσιο. Η εταιρεία προσανατολίζεται σε κάποιο πλάνο δοκιμής εδώ ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων. Ίσως να επιλέχθηκε η Θάσος, διότι είναι τουριστικό νησί, ίσως να επιλέχθηκε η χώρα μας για κάποιο συμβολισμό. Το σημαντικό για το νησί είναι ότι η επένδυση, αν προχωρήσει, θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας για τους κατοίκους, κάτι που αντιμετωπίζεται ιδιαίτερα θετικά από την τοπική κοινωνία. Μένει να δούμε, τι θα γίνει, πού και πώς», τονίζει στο ethnos.gr ο κ. Κυριακίδης.

Στο νησί της Θάσου βρέθηκαν στελέχη της Volkswagen, που έκαναν διερευνητική περιήγηση, προκειμένου να δουν σημεία και προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της επένδυσης. Τα στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας συνόδεψε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και της Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης. Για το ίδιο θέμα ο κ. Κυριακίδης πραγματοποίησε σύσκεψη με στελέχη του υπουργείου στο δημαρχείο της Θάσου.

«Είναι δεδομένο ότι θα συνεχιστεί η επικοινωνία για το θέμα μεταξύ των δύο πλευρών. Θεωρώ ότι στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας θα επισκεφθούν ξανά το νησί μας. Ίσως αυτήν τη φορά να έρθουν μόνοι τους, χωρίς τη συνοδεία του υπουργού» αναφέρει ο δήμαρχος Θάσου.

Πηγή: ethnos

Σχετικά άρθρα