Η Θεσσαλονίκη φόρεσε τα γιορτινά της

Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο

Τα γιορτινά της φόρεσε και επίσημα σήμερα η Θεσσαλονίκη με τον δημαρχο της πόλης, Γιάννη Μπουτάρη και τρία παιδιά αιρετών να δίνουν το σήμα έναρξης των εορταστικών εκδηλώσεων για την φωταγώγηση του δέντρου στην πλατεία Αριστοτέλους.

Ο κ. Μπουτάρης ευχήθηκε “Καλά Χριστούγεννα” σε όλους, λέγοντας… «άλλο κακό να μην μας βρει».

Μικροί και μεγάλοι βρέθηκαν στην πλατεία απαθανατίζοντας με τα κινητά τους τηλέφωνα τη στιγμή της φωταγώγησης του δέντρου 20 μέτρων με τα χιλιάδες λαμπιόνια του να δίνουν λάμψη στην πλατεία.
Στη συνέχεια, ακολούθησαν δύο μεγάλες συναυλίες από τους Τρίο Μουσικάντι και τους Ονιράμα. Στην πλατεία Αριστοτέλους στήθηκαν, ακόμη το σπιτάκι του Άι Βασίλη, ένα θεματικό πάρκο με τίτλο «Η Εποχή των Παγετώνων» και άλλα ξύλινα σπιτάκια, όπου θα πραγματοποιούνται δημιουργικά εργαστήρια για μικρά και… μεγάλα παιδιά.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του χριστουγεννιάτικου στολισμού της πόλης φωταγωγήθηκε σήμερα ο “ουρανός” στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας καθώς και οι κολώνες ηλεκτροφωτισμού στην λεωφόρο Νίκης. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να τοποθετηθούν οι χριστουγεννιάτικες μπάλες στη οδό Μητροπόλεως και να «σφηνωθεί» το πεφταστέρι στην οδό Φιλικής Εταιρείας.

Σχετικά άρθρα