«Οι Τούρκοι δεν θέλουν τον φράχτη στον Εβρο»

Είναι εμπόδιο στα σχέδια τους

Kαμία ενημέρωση δεν υπάρχει προς το παρόν για το εάν το Στέιτ Ντιπάρτμεντ παρενέβη ή όχι στο ζήτημα που δημιούργησε η Τουρκία στον Έβρο, όπως ανέφερε στην ανταπόκρισή του από την Ουάσιγκτον ο Μιχάλης Ιγνατίου. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Open Tv και του Εθνους, η εμπειρία σε ανάλογες περιπτώσεις αποδεικνύει ότι πάντα σπεύδουν αμέσως να πάρουν θέση οι Αμερικανοί.

Αναφορικά με τη νέα τουρκική πρόκληση στον Έβρο, ο Μιχάλης Ιγνατίου σχολίασε ότι «πρόκειται για ένα μεγάλο πρόβλημα και δεν μπορεί να αφεθεί στην τύχη του. Η Τουρκία έχει στόχους και πάντα τους υλοποιεί ή προσπαθεί να τους υλοποιήσει. Όσο θυμάμαι πως ξεκίνησε η υπόθεση των Ιμίων τόσο πιο πολύ προβληματίζομαι. Είναι προφανές ότι οι Τούρκοι θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να μην κατασκευαστεί ο φράχτης στον Εβρο. Ο φράχτης δεν τους επιτρέπει να υλοποιήσουν τους σχεδιασμούς τους εναντίον της Ελλάδας. Είμαι σίγουρος ότι θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να μην κατασκευαστεί. Η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να κατασκευάσει έναν φράχτη 30 χιλιομέτρων για να τελειώνει μια και καλή με την παράνομη μετανάστευση. Άλλος ένας λόγος που η ελληνική κυβέρνηση προβαίνει σε αυτή την κίνηση είναι ότι γνωρίζει το σχέδιο των Τούρκων».

«Όπως είδαμε τον Φεβρουάριο η Τουρκία χρησιμοποίησε τους “δυστυχισμένους” και “άμοιρους” μετανάστες να πάνε στην Ευρώπη. Ανάμεσά τους η πλειοψηφία ήταν εξτρεμιστές που παρουσιάστηκαν ως μετανάστες. Η Τουρκία έχει εκπαιδεύσει χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες και έχει σχηματίσει έναν στρατό τζιχαντιστών που χρησιμοποιεί στη Συρία και τη Λιβύη. Ο φόβος της Αθήνας είναι να μην περάσουν αυτοί τα ελληνικά σύνορα. Άλλο οι δυστυχισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες και άλλο αυτοί οι τύποι. Είναι τζιχαντιστές, στην πλειοψηφία τους Σύροι και Αφγανοί. Η Τουρκία έχει στον σχεδιασμό της να στείλει αρκετούς από αυτούς στον Έβρο και να τους χρησιμοποιήσει ως προγεφύρωμα στα σχέδιά της. Μάλιστα η Άγκυρα βλέπει ως θρησκευτικό θέμα όλα όσα περιέγραψα. Στην περίπτωσή της είναι “ακραία” ισλαμικό. Πρόκειται για στρατηγικό σχεδιασμό. Δεν πρέπει να κατασκευαστεί ο φράχτης. Εάν κατασκευαστεί τότε τα τουρκικά σχέδια πάνε περίπατο».

πηγή: ethnos.gr

Σχετικά άρθρα