Οι Τούρκοι δεν θεωρούσαν τους τζιχαντιστές τρομοκράτες

Το 5,4%, μάλιστα, υποστηρίζει τη δράση του Ισλαμικού Κράτους

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα και δημοσιεύτηκε ανήμερα της τρομοκρατικής επίθεσης στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, όπου έχασαν τη ζωή τους δέκα άνθρωποι

Σε άλλες περιπτώσεις, το ποσοστό ενδεχομένως να φάνταζε μικρότερο. Την ημέρα ωστόσο, που στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποιήθηκε διπλή τρομοκρατική επίθεση, με συνέπεια δέκα νεκρούς και αρκετούς τραυματίες, το ποσοστό μοιάζει πολύ μεγαλύτερο. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα, πριν την εκδήλωση της τρομοκρατικής ενέργειας στην Κωνσταντινούπολη, σχεδόν ένας στους δέκα (9,3% ) Τούρκους πολίτες ΔΕΝ θεωρούσε τρομοκρατική οργάνωση το Ισλαμικό Κράτος, ενώ σε ποσοστό 5,4% υποστήριζαν τη δράση του.

Το 21% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι οι τζιχαντιστές αντιπροσωπεύουν το Ισλάμ, ενώ το 8,9% απάντησε πως είναι κανονικό κράτος. Πρόκειται για σημαντικά ποσοστά, καθώς η Τουρκία αριθμεί 78 εκατ. πολίτες. Αυτό σημαίνει πως περισσότεροι από εφτά εκατομμύρια άνθρωποι υποστηρίζουν ή πιστεύουν τη δράση των τζιχαντιστών, γεγονός που του κατατάσσει στους υποψήφιους να εκδηλώσουν κάποια τρομοκρατική ενέργεια.

Οι υπεύθυνοι της έρευνας σημείωσαν με έμφαση το μεγάλο ποσοστό των υποστηρικτών του Ισλαμικού Κράτους, λέγοντας πως η κυβέρνηση θα πρέπει να το λάβει πολύ σοβαρά υπόψιν της και να το θέσει ως βασική της προτεραιότητα.

Στην ίδια έρευνα, περίπου το 50% δήλωσε υπέρ της δημοκρατικής διακυβέρνησης και το 28,6% δήλωσε ότι υποστηρίζει το προεδρικό μοντέλο, ενώ το 22% δεν απάντησε.

Σχετικά άρθρα

2 Σχόλια

Comments are closed.