«Οι Τούρκοι οδηγούν και «ποινικούς» στα σύνορα»

Τι ανέφερε κυβερνητική πηγή

Oι τουρκικές αρχές έχουν ανοίξει τις τελευταίες ώρες κλειστά κέντρα κράτησης όπου βρίσκονται πρόσφυγες και μετανάστες με παραβατική συμπεριφορά

Με τη μορφή χιονοστιβάδας έρχονται οι πληροφορίες γύρω από το προσφυγικό – μεταναστευτικό. Και αυτό διότι όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ οι τουρκικές αρχές έχουν ανοίξει κλειστά κέντρα κράτησης όπου βρίσκονται πρόσφυγες και μετανάστες με παραβατική συμπεριφορά και τους μεταφέρουν στα σύνορα με την Ελλάδα. Μάλιστα κορυφαία κυβερνητική μίλησε στον ΣΚΑΪ και επιβεβαίωσε τη σχετική πληροφορία.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι υπάρχουν στοιχεία πως οι τουρκικές αρχές έχουν ανοίξει τις τελευταίες ώρες κλειστά κέντρα κράτησης όπου βρίσκονται πρόσφυγες και μετανάστες με παραβατική συμπεριφορά και τους μεταφέρουν στα σύνορα με την Ελλάδα.

Την ίδια ώρα φερόμενος ως Τούρκος διακινητής που μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha υποστήριξε ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε εντολή να στέλνουν μετανάστες στα νησιά. «Οι μετανάστες κατάλαβαν λάθος και πήγαν στη συνοριακή γραμμή (σ.σ.: στον Έβρο). Από εκεί δεν μπόρεσαν να περάσουν, το πέρασμα είναι εδώ. Κατασκευάζουμε φουσκωτά σκάφη και μηχανές, με κόστος 7-8 χιλιάδες ευρώ, κερδίζουμε 2.000 ευρώ. Μπαίνουν μέσα 35 άνθρωποι, αν και μπορούν να μπουν 45. Από εδώ τους αφήνουμε και πάνε στην Ελλάδα σε 20-25 λεπτά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα