“Η Τουρκία θα είναι στην Κύπρο για πάντα”

«Η Ελλάδα το έβαλε στα πόδια στο Κυπριακό»

Αποκαλύψεις σχετικά με τους όρους που θέτει η Τουρκία προκειμένου να υπάρξει επίλυση του Κυπριακού έκανε σήμερα έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την προσευχή της Παρασκευής αποχωρώντας από το τέμενος.

Τρία είναι τα «καυτά» σημεία σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο στα οποία θα επιμείνει η τουρκική πλευρά.

Αρχικά, ο κ. Ερντογάν ξεκαθάρισε ότι η Άγκυρα δεν αποδέχεται το αίτημα για απομάκρυνση του τουρκικού κατοχικού στρατού από την Κύπρο. «Δεν τίθεται θέμα να αποσυρθεί ο τουρκικός στρατός. Εάν όμως γίνεται σκέψη για κάτι τέτοιο τότε πρέπει να αποχωρήσει ο στρατός και των δύο πλευρών (εννοωντας της Ελλάδας και της Τουρκίας)» τόνισε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Επίσης, ζήτησε τα χωριά Κόκκινα και Μόρφου να ενωθούν και να παραμείνουν υπό την τουρκική διοίκηση.

Και τέλος τα Βαρώσια να μην παραμείνουν στην τουρκική πλευρά, αλλά να δοθούν στην Ελληνική.

«Το σχέδιο Ανάν πια δεν ισχύει», είπε μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρόεδρος.

«H «Βόρεια Κύπρος» καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια. Προσεγγίζει με ειλικρίνεια. Η «Νότια Κύπρος» και η εγγυήτρια Ελλάδα έχουν άλλες προσδοκίες. Δεν τίθεται θέμα απόσυρσης των τουρκικών στρατευμάτων. Η Ελλάδα το βάζει στα πόδια» τόνισε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας πρόσθεσε ότι για να φύγουν τα τουρκικά στρατεύματα από την Κύπρο θα πρέπει να φύγουν και τα ελληνικά. Οπως μεταδίδει το Reuters ο Ταγίπ Ερντογάν είπε επίσης: «Εχουμε πει ξεκάθαρα στην Κύπρο και την Ελλάδα ότι δεν θα πρέπει να περιμένουν μία λύση χωρίς την Τουρκία ως εγγυήτρια δύναμη. Θα είμαστε εκεί για πάντα!».

Σε ό,τι αφορά τις εγγυήσεις, ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε: «Είπαμε να μην περιμένετε τίποτα όπου δεν συμπεριλαμβάνεται η Τουρκία ως εγγυήτρια δύναμη. Σε ό,τι αφορά την ασφάλεια, όπως έχει διευκρινιστεί και παλαιότερα θα έχουμε ισάριθμο στρατό με την “Βόρεια” και την “Νότια Κύπρο”. Τα είχαμε πει και παλαιότερα.

Σχετικά άρθρα

4 Σχόλια

  1. ‘Ολα καλά αλλά λέξεις ‘οπως γαμ… πουτάνες κ,λ,π ανακατεμένες με Θεό και Αγιά Σοφιά το λιγώτερο απαράδεκτες!
   Απορώ πως ο παπάς του τάγματος σας επέτρεψε να λέτε τέτοιες αισχρολογίες.

   1. Αρχικά, οι ιερόδουλες δεν είναι κάτι κακό. Είναι πανάρχαιο επάγγελμα. Τουλάχιστον όσο γίνεται συνειδητά. Το κατακριτέο είναι να το κάνεις και να το βρίζεις την αμέσως επόμενη στιγμή…
    Κατά δεύτερον, αν είδες το βίντεο δεν υπάρχει πουθενά αξιωματικός, άρα απίθανο να το γνώριζαν, όπως και ο παπάς του τάγματος.
    Τρίτον το βίντεο είναι ή από ΕΛ.ΔΥ.Κ. ή από τον Κυπριακό στρατό.
    Τέταρτον, έχεις ακούσει ποτέ τι λένε στις αερομαχίες;

    * λιγότερο

    1. Όχι έχω ακούσει πως τους αφήνουν οι Αρχάγγελοι και πέφτουν κατά τις αερομαχίες!

Comments are closed.