Η τραγική ιστορία πίσω από την συντριβή

Του ελικοπτέρου στην Ιταλία

Δύο από τους έξι ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους κατά τη συντριβή του ελικοπτέρου στο Κάμπο Φελίτσε της κεντρικής Ιταλίας, είχαν πάρει μέρος, στις επιχειρήσεις διάσωσης στο ξενοδοχείο Rigopiano.

Hταν μέλη της υπηρεσίας παροχής πρώτων βοηθειών των Αλπίνων, όπως και ένας τρίτος συνάδελφός τους ο οποίος έχασε τη ζωή κατά την πτώση του ελικοπτέρου. Στα θύματα συγκαταλέγονται και δυο μέλη του πληρώματος, όπως και ο τραυματίας που μετέφεραν στο νοσοκομείο.

Ηταν ένας πενηντάχρονος σκιέρ με καταγωγή από τη Ρώμη, ο οποίος είχε υποστεί πολλαπλά κατάγματα μετά από ατύχημα. Μια από τις κύριες αιτίες της συντριβής μπορεί να είναι η πυκνή ομίχλη που κάλυπτε, σήμερα, όλη την περιοχή.

Μεγάλο μέρος του ελικοπτέρου διαλύθηκε κατά την πρόσκρουση στο έδαφος. Και τις προηγούμενες ημέρες και άλλοι πιλότοι είχαν αντιμετωπίσει δυσκολίες στην περιοχή, πάντα λόγω της ομίχλης. Τόσο η ιταλική δικαιοσύνη, όσο και η Εθνική Υπηρεσία για την Ασφάλεια των Πτήσεων άρχισαν έρευνα για την εξακρίβωση των ακριβών αιτιών της τραγωδίας.

Σχετικά άρθρα