Οι τζιχαντιστές χρησιμοποιούν αμάχους για ασπίδες

Τι ανακοίνωσαν οι Αμερικάνοι

Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής των Αμερικανικών και συμμαχικών δυνάμεων στην περιοχή, μετά τις σημερινές επιθέσεις προστέθηκαν δύο ακόμα θάνατοι και τέσσερις τραυματισμοί αμάχων στις περιοχές της Συρίας και του Ιράκ που έγιναν αεροπορικές επιδρομές.

Η ανακοίνωση αυτή ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 16 και τους τραυματίες στους εννέα, από την αρχή των επιθέσεων των συμμαχικών δυνάμεων στην περιοχή. Οι περισσότεροι από αυτούς συνέβησαν στην «πρωτεύουσα» του Ισλαμικού Κράτους, την Ράκα, όπου οι τζιχαντιστές κρύβονται ανάμεσα σε πολίτες που τους χρησιμοποιούν ως ανθρώπινες ασπίδες.

Το κεντρικό αρχηγείο των συμμάχων δήλωσε ότι όλα τα θύματα ήταν κοντά σε σημαντικούς στρατιωτικούς στόχους, και κανένας δεν χτυπήθηκε από λάθος. Δύο πολίτες τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια της δολοφονίας του σημαντικού στελέχους των τζιχαντιστών Mushin al-Fadhli και ένας ακόμα από την επίθεση των συμμαχικών αεροπλάνων σε 16 γέφυρες στην Ράκα.

Όπως αναφέρεται έχουν γίνει πάνω από 9.700 επιθέσεις από την έναρξη των επιχειρήσεων τον Αύγουστο του 2014. Πάντως οι σύμμαχοι επιμένουν ότι οι αναφορές για θανάτους πάνω από 120 πολιτών δεν είναι αληθείς, ενώ υπάρχουν κάποιες ακόμα υποθέσεις που ερευνώνται μετά από τις μαρτυρίες των πιλότων.

 

Σχετικά άρθρα