Ιερέας Κουκάκι: «Γιατί ήθελα να αποφύγω το αυτόφωρο» (vid)

Ο πατέρας Γεώργιος μίλησε για το περιστατικό της Κυριακής των Βαΐων

Εμφανίστηκε ο ιερέας από το Κουκάκι και μίλησε για το περιστατικό που έλαβε χώρα την Κυριακή των Βαΐων στην εκκλησία, ενώ έστειλε και επιστολή.

Ο πατέρας Γεώργιος μίλησε στην κάμερα του OPEN TV, για το περιστατικό που έλαβε χώρα την Κυριακή των Βαΐων στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Κουκάκι, εξηγώντας μάλιστα και για ποιο λόγο ήθελε να αποφύγει το αυτόφωρο.

Παράλληλα, ο ιερέας με έγγραφη δήλωσή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, αναφέρει πως σέβεται απόλυτα τις αποφάσεις του Κράτους και της Εκκλησίας και γι’ αυτό λειτούργησε κεκλεισμένων των θυρών, όμως εμφανίστηκε αποφασισμένος να στηρίξει μέχρι τέλους την πράξη του.

Ο πατέρας Γεώργιος στην ανακοίνωσή του στον λογαριασμό που διαθέτει στα social media αναφέρει: «Μολονότι είχαμε αντιληφθεί την παρουσία πολλών πιστών οι οποίοι είχαν κολλήσει τα πρόσωπά τους στις πόρτες και στα παράθυρα του ναού δεν ανοίξαμε ούτε τα εξωτερικά μεγάφωνα για να ακούνε οι πιστοί που λαχταρούσαν να συμμετάσχουν. Ωστόσο μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας υπήρξαν κάποιοι γονείς με τα παιδιά τους που χτυπούσαν την πόρτα και ζητούσαν να κοινωνήσουν.

Εκείνη τη στιγμή, ακολουθώντας την Ιερατική μου συνείδηση, αλλά και την μακραίωνη παράδοση της Εκκλησίας μας και έχοντας την απόλυτη πεποίθηση ότι σύμφωνα με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου αλλά και τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου ότι η Θεία Κοινωνία δεν απαγορεύεται γιατί όχι μόνο δεν μεταδίδει ασθένειες, αλλά μεταδίδει το σώμα και το αίμα του Χριστού που είναι η ζωή μας, φυσικά και κοινώνησα τα παιδάκια και τους γονείς τους έξω από τη θύρα του Ιερού της Εκκλησίας προτρέποντας να τηρούν αποστάσεις μεταξύ τους το οποίο και τηρήθηκε, θεωρώντας ότι ενήργησα απολύτως νομίμως αλλά και κανονικώς, δηλαδή σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας τους νόμους του Κράτους», το χαρακτηριστικό απόσπασμα από τη δήλωσή του.

Πηγή: ethnos.gr

Σχετικά άρθρα