Ινδονησία: Εντοπίστηκε ζωντανός 16 χρόνια μετά το τσουνάμι

Ο άνδρας το 2009 εισήχθη σε ψυχιατρικό ίδρυμα χωρίς κανένας να γνωρίζει την ταυτότητά του

Μια απίστευτη ιστορία αποκαλύφθηκε στην Ινδονησία όπου ένας αστυνομικός, ο Abrip Asep που είχε κηρυχθεί νεκρός μετά το τσουνάμι του 2005, βρέθηκε ζωντανός σε ψυχιατρικό νοσοκομείο 16 χρόνια μετά.

Ολόκληρα χωριά τότε είχαν ισοπεδωθεί και πάνω από 230.000 άνθρωποι σε 14 χώρες έχασαν τη ζωή τους από τα κύματα που έπληξαν παράκτιες περιοχές στην Ινδονησία, τη Σρι Λάνκα, την Ινδία και την Ταϊλάνδη.

Όπως μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα The Sun, η οικογένεια του Abrip Asep τονίζει πως ο αστυνομικός ήταν σε υπηρεσία όταν το τσουνάμι και ο σεισμός έπληξαν την περιοχή.

Μέσα στην καταστροφή αυτή, ο Abrip Asep βρέθηκε το 2009 να περιπλανιέται στην περιοχή Banda Aceh και εισήχθη σε ψυχιατρικό ίδρυμα, χωρίς κανείς να γνωρίζει την ταυτότητά του.

Ένας συγγενής, που δεν έχει κατονομαστεί, είπε ότι συνειδητοποίησε πως ο Asep ήταν ακόμα ζωντανός πρόσφατα, μετά από φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Δεν μπορούσα να το πιστέψω, 17 χρόνια χωρίς νέα και νομίζαμε ότι πέθανε, δεν ξέραμε ότι ήταν ακόμα ζωντανός», είπε.

Η τοπική αστυνομία επιβεβαίωσε, επίσης, ότι ο άνδρας που βρέθηκε στο ψυχιατρικό νοσοκομείο ήταν ο Abrip, ο οποίος αναφέρθηκε ως αγνοούμενος κατά τη διάρκεια του τσουνάμι και αργότερα κηρύχθηκε νεκρός.

Πηγή: ethnos.gr

Σχετικά άρθρα