Είναι αυτό το Playstation 5; (pics)

Κυκλοφόρησαν φωτογραφίες της νέας παιχνιδοκονσόλας

Το Sony PlayStation 4 έκανε το ντεμπούτο του στην αγορά το 2013 και πέντε χρόνια μετά έχουμε την εμφάνιση φωτογραφιών που πιστεύεται ότι ανήκουν σε prototype μοντέλο του PlayStation 5 το οποίο αναμένεται να εμφανιστεί στην αγορά το 2020.

Η Sony ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει στις 3 Δεκεμβρίου το PlayStation Classic με ρετρό σχεδιασμό και 20 προεγκατεστημένα παιχνίδια συντηρώντας τη μόδα με τις ρετρό κονσόλες για τους νοσταλγούς των video games του παρελθόντος. Οι φωτογραφίες προέρχονται από την ίδια ιστοσελίδα που δημοσίευσε τα πρώτα Google Pixel 3 XL αλλά και το mid-range Pixel 3 που κάνει το γύρο του διαδικτύου αυτές τις εβδομάδες που διανύουμε, οπότε δεν αποκλείεται να έχουμε το πραγματικό prototype της επόμενης γενιάς του PlayStation.

Οι φωτογραφίες που προήλθαν από άγνωστο χρήστη που τις έστειλε στο συγκεκριμένο ιστότοπο, τόνισε πως η εμφάνιση του PlayStation μπορεί να αλλάξει μέχρι την τελική της έκδοση, ενώ θα πρέπει πάντα να είμαστε επιφυλακτικοί όταν έχουμε τέτοιου είδους φωτογραφίες μιας και από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση, κανείς δε μπορεί να εγγυηθεί το αν οι φωτογραφίες αυτές είναι δείχνουν το πραγματικό προϊόν.

Το prototype που εμφανίζεται στις φωτογραφίες δείχνει ένα διαφορετικό design σε σύγκριση με το PlayStation 4, θυμίζοντας λίγο το Xbox One κυρίως λόγω του πιο τετράγωνου σχεδιασμού του. Εμφανές είναι και το safe mode menu της κονσόλας, ενώ υπάρχει και η φωτογραφία του αντίστοιχου μενού για το PlayStation 4, με το χρήστη που δημοσίευσε τις φωτογραφίες να δηλώνει πως το prototype δε δουλεύει μόνο σε bootloader mode αλλά διαθέτει και firmware image το οποίο μπορεί να εγκατασταθεί.

Τέλος, όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του PlayStation 5, οι φήμες κάνουν λόγο ότι θα διαθέτει οκταπύρηνο AMD Ryzen επεξεργαστή βασισμένο στην Zen+ αρχιτεκτονική, τα γραφικά θα τα αναλάβει η Vega GPU, η μνήμη RAM θα είναι GDDR6 ενώ θα υπάρχει υποστήριξη για την αναπαραγωγή των video games σε 4K ανάλυση στα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο.

Σχετικά άρθρα