ΗΠΑ: Μπορεί να αλλάξει το εκλογικό αποτέλεσμα;

Συγκεντρώθηκαν 4,5 εκατ. δολάρια σε 24 ώρες για ανακαταμέτρηση

Μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες η υποψήφια πρόεδρος των ΗΠΑ με το κόμμα των πρασίνων, Τζιλ Στάιν, συγκέντρωσε 4,5 εκατ. δολάρια για να καλύψει το κόστος της ανακαταμέτρησης των ψήφων σε τρεις πολιτείες όπου το αποτέλεσμα είναι οριακό και έχουν ανακύψει ζητήματα για πιθανό χακάρισμα της εκλογικής διαδικασίας.

Η Στάιν συνεχίζει την συγκέντρωση χρημάτων ζητώντας συνολικά 7 εκατ. για το συνολικό κόστος και στις τρεις πολιτείες, αναφέρει το Russia Today.

Ο πρώτο στόχος για την ανακαταμέτρηση στο Ουισκόνσιν εκπληρώθηκε όπου η προθεσμία τελειώνει σήμερα. Στην Πενσιλβάνια η προθεσμία λήγει την Δευτέρα και στο Μίσιγκαν την Τετάρτη.

Η Στάιν, η οποία συγκέντρωσε 1,2 εκατ. ψήφους στις προεδρικές εκλογές, ξεκίνησε την εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων την Τετάρτη σε μία προσπάθεια να διαβεβαιώσει την αξιοπιστία των εκλογών, όπως ανέφερε και ζητάει ανακαταμέτρηση στις τρεις αυτές πολιτείες όπου τα δεδομένα υποδεικνύουν μία βασική ανάγκη για να πιστοποιηθεί η εγκυρότητα των μηχανημάτων που χρησιμοποιούνται για την καταμέτρηση των ψήφων.

Η Στάιν είπε ότι απαιτούνται 4,5 εκατ. για να καλυφθούν τα έξοδα που απαιτεί ο νόμος της πολιτείας και είπε ότι θα χρειαστούν συνολικά 6 με 7 εκατ. για καλυφθεί και το κόστος των δικηγόρων.

Και οι τρεις αυτές πολιτείες δίνουν 46 εκλέκτορες και ο Τραμπ θα πρέπει να τις χάσει και τις τρεις για να υπάρξει διαφοροποίηση στο εκλογικό αποτέλεσμα.

Σχετικά άρθρα