ΗΠΑ: Δραματική αύξηση των θανάτων

Πάνω από 30.000 οι νεκροί

Το όριο των 30.000 νεκρών από τον κορωνοϊό ξεπέρασαν οι ΗΠΑ, βάσει της καταμέτρησης του πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς.

Σύμφωνα με την πηγή, 30.990 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα από την αρχή της πανδημίας.

Οι ΗΠΑ είναι η πλέον πληγείσα χώρα σε αριθμό νεκρών, μπροστά από την Ιταλία (με 21.645 νεκρούς), την Ισπανία (με 19.130 νεκρούς) και τη Γαλλία (με 17.167 νεκρούς).

Την ίδια στιγμή τα κρούσματα στις ΗΠΑ υπερβαίνουν τις 600.000, ενώ απασχολεί πολύ το θέμα της επανεκκίνησης της οικονομίας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται να επιδιώκει την συγκεκριμένη ενέργεια εντός ολίγων εβδομάδων, με τους κυβερνήτες ωστόσο να μην συντάσσονται με την άποψή του.

Μάλιστα, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, της πολιτείας που το τελευταίο 24ωρο κατέγραψε πάνω από 750 νεκρούς, Άντριου Κουόμο, τονίζει ότι ο Τραμπ δεν είναι βασιλιάς και πως βρίσκονται ακόμη στη ζώνη του κινδύνου.

Σχολίαστηκε, ακόμη σε μεγάλο βαθμό η απόφαση – «βόμβα» του Ντόναλντ Τραμπ να αναστείλλει τη χρηματοδότηση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, κίνηση που φτάνει ύστερα από επικρίσεις αξιωματούχων του αμερικανικού κυβερνητικού επιτελείου περί μη έγκαιρης δραστηριοποίησης από πλευράς του Οργανισμού.

Σημειώνεται, ακόμη, ότι Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Μαρκ Έσπερ, έβαλε κατά της Κίνας τονίζοντας πως εξακολουθεί να κρύβει στοιχεία σχετικά με τον κορωνοϊό.

Σχετικά άρθρα