ΗΠΑ: Επέβαλαν κυρώσεις κατά της Τουρκίας

Για τους S-400

Την επιβολή κυρώσεων σε βάρος του προέδρου Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της τουρκικής Προεδρίας της Δημοκρατίας Ισμαήλ Ντεμίρ και εναντίον τεσσάρων ακόμη Τούρκων αξιωματούχων, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου. Οι κυρώσεις εντάσσονται στα τιμωρητικά μέτρα της Ουάσινγκτον ενάντια στην απόκτηση των ρωσικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο, αναφέρει με ανάρτησή του στο Twitter: «Παρά τις προειδοποιήσεις μας, η Τουρκία προχώρησε με την αγορά και τη δοκιμή του συστήματος των S-400 από τη Ρωσία. Οι σημερινές κυρώσεις αποδεικνύουν ότι οι ΗΠΑ θα εφαρμόσουν πλήρως τον νόμο CAATSA. Δεν θα ανεχθούμε σημαντικές συναλλαγές με τον αμυντικό τομέα της Ρωσίας»

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ethnos.gr από την Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη, εκτάκτως και τα τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι στη λίστα είναι εκτός από το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, ο επικεφαλής της Αμυντικής Βιομηχανίας, Ισμαήλ Ντεμίρ, καθώς και τρία ανώτατα στελέχη της ο Μουσταφά Αλπέρ Ντενίζ, ο Σερχάτ Γκέντσογλου, ο Φαρούκ Γιγίτ.

 

Σχετικά άρθρα