ΗΠΑ: Οδηγός έριξε αυτοκίνητο σε πλήθος διαδηλωτών

Επεσαν να τον λιντσάρουν, άνοιξε το παράθυρο και τους πυροβόλησε

Πανικός προκλήθηκε στο Σιάτλ εκεί που ένα όχημα έπεσε πάνω σε πλήθος διαδηλωτών με τον οδηγό μάλιστα να πυροβολεί έναν από τους διαδηλωτές πριν αφήσει το όχημά του για να χαθεί μέσα στο πλήθος και να τον συλλάβει η αστυνομία λίγη ώρα αργότερα. Ο δράστης πέρασε μέσα από το πλήθος που διαδήλωνε για τη δολοφονία του George Floyd στην περιοχή του Καπιτωλίου του Σιάτλ.

Το βίντεο του περιστατικού δείχνει ότι ο άντρας οδηγούσε με ταχύτητα στο πλήθος.Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να τον στριμώξουν όταν έφτασε μέχρι το οδόφραγμα της Αστυνομίας και περικύκλωσαν το αυτοκίνητό του, χτυπώντας το και τότε ο δράστης πυροβόλησε έναν εξ αυτών.

Στη συνέχεια φαίνεται να βγαίνει από το όχημα και να απειλεί τους διαδηλωτές με το όπλο του για να ανοίξει ο δρόμος και να χαθεί στο πλήθος. Ο άνδρας παραδόθηκε λίγο αργότερα και συνελήφθη από την Αστυνομία. Το Πυροσβεστικό Τμήμα του Σιάτλ ανέφερε ότι ένα άτομο πυροβολήθηκε στη διασταύρωση της λεωφόρου 11th και της Pine St, όπου το περιστατικό έλαβε χώρα το βράδυ της Κυριακής.

Ο τραυματίας είναι ένας 27χρονος, που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση, καθώς το τραύμα του ήταν ευτυχώς επιφανειακό. Η ταυτότητα του άνδρα, ο οποίος έσπασε το οδόφραγμα, καθώς και τα κίνητρά του, είναι ακόμη άγνωστα.

Σχετικά άρθρα