“Ο Βαρουφάκης είναι ανόητα αφελής”

Επίθεση από Σόιμπλε (video)

Μπορεί ο Γιάνης Βαρουφάκης να δήλωσε δημοσίως, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του χθεσινού Eurogroup, ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δεν του έχει επιτεθεί ποτέ, ωστόσο ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε φρόντισε, σχεδόν άμεσα, να τον… διαψεύσει.

Πράγματι, με βάση τα λεγόμενα του κ. Βαρουφάκη στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, μπορεί ο χερ Σόιμπλε να μην έκανε σκληρή επίθεση στον Έλληνα ομόλογό του για την κατάθεση του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση δίχως την προηγούμενη έγκριση των εταίρων, ωστόσο, μιλώντας σε έναν τόνο που ουδόλως αρμόζει σε υπουργό Οικονομικών, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ ειρωνεύτηκε, μιλώντας στους Γερμανούς δημοσιογράφους, τον Έλληνα ομόλογό του.

Μάλιστα, ο κ. Σόιμπλε κατηγόρησε τον κ. Βαρουφάκη για τον «ανόητα αφελή τρόπο», όπως είπε, «με τον οποίο χειρίζεται τα ΜΜΕ».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε, ο Γιάνης Βαρουφάκης «ψάχνει για εχθρούς».

Οι δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών έγιναν με αφορμή τη συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη στην Corriere della Sera, κατά την οποία η ιταλική εφημερίδα ερμήνευσε τα λεγόμενα του Έλληνα υπουργού Οικονομικών για δημοψήφισμα, ως «δημοψήφισμα για το ευρώ», με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η οργισμένη απάντηση της Αθήνας και η αντίδραση, εκ νέου, της Corriere.

Ο Γερμανός υπουργός αποκάλυψε μάλιστα ότι το χαρακτηρισμό «ανόητα αφελής» τον απηύθηνε απευθείας στον Έλληνα ομόλογό του, σε κατ’ ιδίαν συνομιλία που είχαν στο περιθώριο της συνεδρίασης των υπουργών οΙκονομικών της ευρωζώνης.

Όλα αυτά, βεβαίως, γεννούν ερωτήματα, καθώς, όπςω προείπαμε, ο Γιάνης Βαρουφάκης έσπευσε χθες, μετά το Eurogroup, να πει ότι ο κ. Σόιμπλε δεν του έχει επιτεθεί ποτέ…

Σχετικά άρθρα

Ιδιόκτητο το Ελληνικό,σε Lamda Development!

Υπεγράφη μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της Lamda Development η σύμβαση για την αξιοποίηση του Ελληνικού, η οποία αποτελεί και τη μεγαλύτερη έως τώρα ιδιωτικοποίηση που έχει ολοκληρώσει το Ταμείο. Η Lamda Development του ομίλου Λάτση στηριζόμενη σε αραβικά και κινεζικά κεφάλαια θα αναλάβει για 99 χρόνια την εκμετάλλευση των περίπου 6.200 στρεμμάτων του παλαιού αεροδρομίου, […]