iPhone 7: Γοητεύει ή απογοητεύει; (pics)

Παρουσιάστηκε χθες το νέο μοντέλο της Apple

Το πιο ακριβό iPhone στην ιστορία του μοντέλου θα αρχίσει να πωλείται στην ελληνική αγορά από τις 23 Σεπτεμβρίου

Διχασμένες εμφανίζονται οι πρώτες εκτιμήσεις για το πόσο πραγματικά νέο και τολμηρό είναι το ολοκαίνουργιο iPhone 7, το οποίο έκανε την πρώτη του παγκόσμια εμφάνιση την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου στο Σαν Φρανσίσκο.

Οι πιο θετικά διακείμενοι προς την Apple και τα προϊόντα της, συμφωνούν με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας, τον Τιμ Κουκ. Αρχίζοντας την πολυαναμενόμενη παρουσίαση, ο πολυεκατομμυριούχος διάδοχος του χαρισματικού Στιβ Τζομπς είπε «αυτό είναι το καλύτερο iPhone που κατασκευάσαμε ποτέ -να τι είναι το iPhone 7. Όλα όσα κάνατε καθημερινά, τα κάνει καλύτερα».

Το πιο ακριβό iPhone στην ιστορία του μοντέλου (649 και 749 δολάρια για το απλό και το Plus αντίστοιχα) θα αρχίσει να πωλείται στην ελληνική αγορά από τις 23 Σεπτεμβρίου. Οι πιο σημαντικές καινοτομίες που εισάγει το iPhone 7 είναι το ότι πλέον είναι αδιάβροχο, διαθέτει πιο ισχυρό επεξεργαστή και μεγαλύτερη αυτονομία ενέργειας, είναι εφοδιασμένο με μια σούπερ δίδυμη κάμερα και έξυπνο φλας, έχει εντελώς νέα ενσωματωμένα ηχεία για πιο δυνατό και, κυρίως, στερεοφωνικό ήχο. Επίσης, η ευκρίνεια της οθόνης έχει βελτιωθεί, όπως και η προστασία της συσκευής από τη σκόνη και το νερό. Κατά την παρουσίασή του, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο ότι το iPhone είναι αδιάβροχο, αλλά και ότι ο χρήστης του στο εξής δεν θα χρειάζεται ενσύρματα ακουστικά. Αντ’ αυτών θα χρησιμοποιεί τα AirPods, δηλαδή ασύρματα ακουστικά Bluetooth.

Πιο συγκεκριμένα, το «μικρό» iPhone 7 με την οθόνη των 4,7 ιντσών και το «μεγάλο», το iPhone Plus των 5,5 ιντσών θα είναι εφοδιασμένα με τον πιο ισχυρό επεξεργαστή που, σύμφωνα με την Apple, έχει τοποθετηθεί ποτέ σε smartphone, τον τετραπύρηνο Α10 των 64 bit. Αυτό σημαίνει ότι στο iPhone 7 οι ταχύτητες λειτουργίας έχουν ανέβει όσο ποτέ πριν, ενώ η αυτονομία της μπαταρίας είναι κατά δύο ώρες μεγαλύτερη στο μικρό και κατά 1 στο μεγάλο iPhone 7 σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο. H Apple ισχυρίζεται ότι το iPhone 7 είναι δύο φορές πιο γρήγορο από το 6s. Σε ό,τι αφορά στην φωτογραφική μηχανή, η ανάλυση είναι πλέον 12 Megapixel και στην έκδοση Plus το iPhone 7 διαθέτει δίδυμη κάμερα, με έναν ευρυγώνιο και έναν τηλεφακό. Η ανάλυση της οθόνης για το iPhone 7 είναι στα 1.334×750 pixel και για το Plus 1.920×1080. Τέλος η χωρητικότητα της μνήμης ξεκινά πια από τα 32 Gigabyte αντί των 16 του iPhone 6s.

Στην ομιλία του ο Τιμ Κουκ υπογράμμισε την ηγετική θέση που κατέχει η Apple στην αγορά των smartphone λέγοντας «έχουμε ξεπεράσει πλέον σε πωλήσεις το 1 δισεκατομμύριο συσκευές. Το iPhone έγινε, πραγματικά, ένα πολιτισμικό φαινόμενο. Είναι το πιο εμπορικά επιτυχημένο προϊόν στην κατηγορία του στην παγκόσμια ιστορία».

Παρόλ’ αυτά, οι σκεπτικιστές ή όσοι έχουν ανοσία στην γοητεία που ασκούν τα προϊόντα της Apple, έχουν αντιρρήσεις. Θεωρούν ότι κανένα από τα χαρακτηριστικά που πρωτοεμφανίζονται στο iPhone 7 δεν το καθιστά επαναστατικό, αλλά ότι απλώς αναβαθμίζεται, είτε σαν μεταβατικό στάδιο πριν από το επόμενο μοντέλο που αναμένεται να ανατρέψει τα πάντα στην αγορά των smartphone, είτε επειδή οι πωλήσεις iPhone, για πρώτη φορά στην ιστορία του, κατέγραψαν πτώση το 2016.

Κατά τους επικριτές του, το iPhone 7 θα κάνει τους χρήστες του να ψάχνουν διαρκώς τα μικροσκοπικά ασύρματα ακουστικά AirPods, ακριβώς όπως άλλοι κυνηγούν Pokemon. Το δε μεγαλύτερο μειονέκτημα του νέου iPhone, είναι ότι, με την εξαίρεση κάποιων μικρών αλλαγών, κανείς δεν αντιλαμβάνεται με την πρώτη ματιά ότι δεν είναι το προηγούμενο μοντέλο. Οπότε το «πρεστίζ» που κανονικά θα καρπωνόταν ο κάτοχός του και το ενδιαφέρον ή ακόμη και ο φθόνος που θα προσήλκυε καμαρώνοντας για το iPhone 7 απλώς εξανεμίζεται.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

 

Σχετικά άρθρα