Ηρωικοί πολίτες αντιμετώπισαν τους τρομοκράτες

Mε καρέκλες και ποτήρια μπύρας!

«Τρέξε, κρύψου, πες το». Η διπλή τρομοκρατική επίθεση στη Γέφυρα του Λονδίνου και την αγορά του Μπόροου, το βράδυ του Σαββάτου, έκανε τη Μητροπολιτική αστυνομία της βρετανικής πρωτεύουσας να χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά το εν λόγω μήνυμα, προκειμένου να ενημερώσει και να προστατέψει τους πολίτες.

Καθώς τα περιστατικά βρίσκονταν σε εξέλιξη, η αστυνομία ενημέρωσε και προειδοποίησε τους πολίτες να απομακρυνθούν από κάθε απειλή, παρά να παραδοθούν ή να προσπαθήσουν να διαπραγματευτούν.

Πολλοί, ωστόσο, όπως μεταδίδει ο Guardian, είτε δεν πρόλαβαν να το κάνουν είτε επέλεξαν να αγνοήσουν την οδηγία της Μητροπολιτικής Αστυνομίας. Άλλοι, δε, σύμφωνα με μαρτυρίες, έμειναν πίσω για να βοηθήσουν τα θύματα της επίθεσης και πολλοί έδωσαν μάχη με τους τρομοκράτες, αντιμετωπίζοντάς τους κατά μέτωπο, χρησιμοποιώντας ως «όπλα» τους, καρέκλες και ποτήρια μπύρας!

Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις δράστες, οπλισμένοι με μαχαίρια, εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο και επιτέθηκαν σε ανθρώπους στην αγορά του Μπόροου, στη νότια πλευρά του Τάμεση. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι οι δράστες μαχαίρωσαν ανθρώπους στον δρόμο, μέσα σε παμπ και σε εστιατόρια, πριν πέσουν νεκροί από τα πυρά των αστυνομικών που επενέβησαν στο σημείο.

Προς το παρόν, δεν είναι ξεκάθαρο ποιος ευθύνεται για την επίθεση, αν και όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο συμπερασμα ότι πρόκειται για έρχο τζιχαντιστών.

Άλλωστε, το Ισλαμικό Κράτος έστειλε το Σάββατο ένα μήνυμα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Telegram, καλώντας τους οπαδούς του να εξαπολύσουν επιθέσεις με φορτηγά, μαχαίρια και κάθε είδους όπλο εναντίον των «Σταυροφόρων» κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανιού.

Σχετικά άρθρα