Ισχυρή έκρηξη με πολλούς τραυματίες

Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Ουισκόνσιν

Τουλάχιστον πέντε άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο – Αναφορές για τουλάχιστον 20 τραυματίες – Συγκλονιστικές περιγραφές για τραυματίες που έτρεχαν αιμόφυρτοι από αυτόπτες μάρτυρες.

Πολλούς τραυματίες, μεγάλες υλικές καταστροφές και πιθανή οικολογική καταστροφή προκάλεσε ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε διυλιστήριο στο Ουισκόνσιν των Ηνωμένων Πολιτειών την Πέμπτη. Σύμφωνα με μία πρώτη καταμέτρηση, τουλάχιστον 20 εργαζόμενοι έχουν τραυματιστεί, ορισμένοι εκ των οποίων βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς και πολλά ασθενοφόρα για τη μεταφορά των ανθρώπων που τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με αναφορές, μέχρι στιγμής έχουν μεταφερθεί τουλάχιστον πέντε άτομα στα νοσοκομεία της περιοχής.

Η έκρηξη στο διυλιστήριο της Husky Energy oil σημειώθηκε περίπου στις 10 το πρωί, τοπική ώρα.

Αναφορές από αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για πολλά άτομα που έτρεχαν αιμόφυρτα, ενώ είναι άγνωστος ο αριθμός των εργαζομένων που ήταν στο σημείο της έκρηξης, γεγονός που δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρχουν και νεκροί.

Όπως ανέφεραν οι υπεύθυνοι της εταιρείας, εξερράγη ένα μικρό σιλό, κατά τη διάρκεια επεξεργασίας αργού πετρελαίου, ή υλικού για άσφαλτο.

Οι αμερικανικές αρχές έχουν θέσει τις γειτονικές κοινότητες σε κατάσταση ετοιμότητας, προκειμένου να ξεκινήσει η μεταφορά τους και η εκκένωση των πόλεων, αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Πηγή: protothema.gr

Σχετικά άρθρα