Ισοπεδώθηκε το κέντρο της Μπανγκόκ

Τρομοκρατικό χτύπημα και πάρα πολλοί τραυματίες

Τεράστια έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 19.00 (τοπική ώρα) σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Μπανγκόκ, όπου συνήθως διέρχονται πολλοί τουρίστες. Σύμφωνα με την αστυνομία, η έκρηξη οφείλεται σε βόμβα.

Η έκρηξη σημειώθηκε πολύ κοντά σε ένα τέμενος στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης. Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του BBC, διαμελισμένα σώματα βρίσκονται στο δρόμο, ενώ χάος επικρατεί αυτή την ώρα στο σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συγκεχυμένος είναι ο αριθμός των νεκρών, καθώς ολοένα και αυξάνεται ο θλιβερός απολογισμός των θυμάτων. Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μεταδίδει πως τα θύματα είναι 16, επικαλούμενο την τοπική αστυνομία, ωστόσο, νεότερα στοιχεία αναφέρουν πως οι νεκροί είναι τουλάχιστον 27. Τέσσερις εξ αυτών είναι με βεβαιότητα τουρίστες. Σχετικά με την εθνικότητα των νεκρών, βάσει των στοιχείων που έχει δώσει στη δημοσιότητα η τοπική αστυνομία έως τώρα, οι 10 είναι Ταϊλανδέζοι, ο ένας Κινέζος και ένας Φιλλιπινέζος. Στους 80 υπολογίζονται οι τραυματίες.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ένας οδηγός ασθενοφόρου, η έκρηξη άφησε πίσω της έναν κρατήρα δύο μέτρων βάθους. «Υπήρχαν παντού όργανα. Κάποιους βρήκαμε τεμαχισμένους. Ήταν σαν… μια αγορά κρεάτων. Υπήρχαν πόδια εκεί που έπρεπε να είναι τα κεφάλια τους. Ήταν τρομακτικό».

Ακόμη δύο βόμβες εντοπίστηκαν από αστυνομικούς, οι οποίοι έχουν κατακλύσει την περιοχή, και προσπαθούν να τις εξουδετερώσουν.

Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο τέμενος Erawan Shrine, στη συνοικία Chidlom, δίπλα σε ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων και ενδεχομένως να ήταν τοποθετημένη πάνω σε μοτοσικλέτα. Το τέμενος είναι αφιερωμένο στον Brahma, το θεό των Ινδουιστών, αλλά χιλιάδες Βουδιστές το επισκέπτονται κάθε μέρα.

Στο σημείο έχουν σπεύσει μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις. Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη. Το απόλυτο χάος επικρατεί και στα νοσοκομεία της πόλης, όπου έχουν μεταφερθεί οι τραυματίες, σε επιφυλακή είναι το προσωπικό, ενώ κάνουν έκκληση για αίμα.

«Τρία κιλά ΤΝΤ χρησιμοποιήθηκαν από τους δράστες. Η βομβιστική επίθεση είχε ως στόχο να καταστρέψει την οικονομία και τον τουρισμό της Ταϊλάνδης», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας. Να σημειωθεί πως οι βομβιστικές επιθέσεις στην Ταϊλάνδη είναι εξαιρετικά σπάνιες.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα 538 σχολεία της χώρας, όμως όλα τα εμπορικά κέντρα – συμπεριλαμβανομένων και όσων βρίσκονται στην περιοχή της έκρηξης- θα λειοτυργήσουν κανονικά.

Σχετικά άρθρα