24.9 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 6 Ιουνίου, 2025

Ισόβια χωρίς ελαφρυντικό στον Κορκονέα για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας αποφάσισε την εφαρμογή της ισόβιας κάθειρξης που είχε επιβληθεί στον Επαμεινώνδα Κορκονέα για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008.

Απορρίφθηκαν οι ισχυρισμοί του Κορκονέα

Στη μαραθώνια ακροαματική διαδικασία, μετά την αναπομπή της υπόθεσης από τον Άρειο Πάγο και πάλι στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας, για να επανεξετάσει το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, τόσο οι τακτικοί δικαστές όσο και οι ένορκοι ομόφωνα, απέρριψαν τους ισχυρισμούς του Επαμεινώνδα Κορκονέα και οδηγήθηκαν στη συγκεκριμένη απόφαση που τον στέλνει και πάλι στις φυλακές.

Προηγούμενα ο Εισαγγελέας της Εφετών πρότεινε να μην αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Η ακροαματική διαδικασία πολλές φορές έφτασε στο κόκκινο και το δικαστήριο αναγκάστηκε πολλές φορές να διακόψει. Δύο φορές απέρριψε το αίτημα εξαίρεσης του που υπέβαλλε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Μάλιστα κατέθεσε νέα μήνυση κατά της προέδρου για ψευδή βεβαίωση και ψευδή πρακτικά, ενώ η ένταση κορυφώθηκε στην αντιπαράθεση με την συνήγορο υπεράσπισης κα Βάσω Πανταζή όπου κλήθηκε η Αστυνομία για να προχωρήσει η διαδικασία των μηνύσεων.

Οι αστυνομικοί, που προσήλθαν, δήλωσαν πως δεν μπορούν να εκτελέσουν καθήκοντα ανακριτικών υπαλλήλων και ενημέρωσαν πως θα πρέπει να μεταβεί η ίδια στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης για να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση της κας Ζωής Κωνσταντοπούλου που απείλησε με μήνυση και τους αστυνομικούς.

Ωστόσο μετά την έκδοση της απόφασης από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας τόσο η Ζωή Κωνσταντοπούλου όσο και ο Νίκος Κωνσταντόπουλος χαρακτήρισαν τη σημερινή μέρα ως «ιστορική μέρα» προσθέτοντας συγχρόνως ότι «σήμερα ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, που είναι τα γενέθλιά του, θα γίνονταν 30 ετών».

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα