Ισόβια στη «φόνισσα του Κορωπίου»

Ένοχη χωρίς ελαφρυντικά

Ισόβια κάθειρξη και 18 μήνες φυλάκιση καθώς και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ ήταν η ετυμηγορία που εξέδωσε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για την 27χρόνη, επονομαζόμενη “φόνισσα του Κορωπίου” για τη δολοφονία της 35χρόνης εν διαστάσει σύζυγο του συντρόφου της, Θεοδώρα Πασπαλά.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο με την ομόφωνη απόφαση του την καταδίκασε για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Το δικαστήριο αποφάσισε να διαβιβαστούν αντίγραφα της δικογραφίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προκειμένου εάν ο 41χρονος Γιάννης Θεοδώρης, εραστης της κατηγορούμενης και σύζυγος του θύματος, έχει διαπράξει το αδίκημα της ψευδορκίας κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του στο ακροατήριο.

Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Απόστολος Λύτρας μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την έκδοση της απόφασης υποστήριξε : “Αποδείχθηκαν όλα πραγματικά περιστατικά δηλαδή η προμελέτη που υπήρχε για αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα το οποίο έχει θύματα αυτά τα δυο παιδιά της θανούσας. Η κατηγορούμενη έχει σκοτώσει και αυτά τα παιδιά που ακόμα και σήμερα αναζητούν τη μητέρα τους και δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που έχει συμβεί”.

Από τη πλευρά της η Έλλη Πασπαλά αδελφή του θύματος, ευχαρίστησε την ελληνική δικαιοσύνη για την απόφαση της και επισήμανε πως δικαιώθηκε η ψυχή της αδελφής της. “Τα παιδιά περιμένουν να πάω σπίτι να τους πω ότι η δολοφόνος της μητέρας τους είναι ισόβια στην φυλακή.Φοβόντουσαν ότι θα βγει και θα σκοτώσει και εκείνα”.

Η συνήγορος υπερασπίσης της 27χρονης, Ειρήνη Μαρούπα, από την πλευρά της, τόνισε: “Η απόφαση αυτή δεν απέμεινε δικαιοσύνη, ενώ, δέχθηκε ότι το δικαστήριο ότι τα γεγονότα έγινε υπό βάρος έντονων συναισθημάτων, απέδωσε ίδια ποινή με αδικήματα για τα οποία κατηγορείται ο Πάσσαρης κι άλλοι.Είναι αδιανόητο όταν δεχόμαστε ότι το έγκλημα είναι πάθους να μην αναγνωρίζεται αυτό στη ποινή”.

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

  1. Να πει κάποιος στην “υπεράσπιση” που τολμάει και μιλάει… πως ένας αθώος άνθρωπος βρίσκεται στο χώμα. Επίσης 2 αγγελούδια έχουν τραυματιστεί για πάντα και τα βράδια θα κλαίνε που δολοφονήθηκε η μανούλα τους.
    Εκτός από σιχαμένη όμως η υπεράσπιση είναι και άσχετη. Ο Πάσσαρης δεν έχει καταδικαστεί ποτέ για φόνο στην Ελλάδα (δεν πρόλαβε να δικαστεί εδώ γιατί φυλακίστηκε στη Ρουμανία). Έχει καταδικαστεί σε 22 χρόνια για πλημμελήματα, που στην πράξη είναι 10 χρόνια. Η πελάτισσά της με τα “έντονα συναισθήματα” (έχοντας καταστρέψει μια ολόκληρη οικογένεια), θα αποφυλακιστεί στα 20 χρόνια.

Comments are closed.