Εισπρακτική εταιρεία κατάσχεσε… σκύλο

Tον πούλησε στο eBay έναντι 750 ευρώ

Αντιμέτωπη με μήνυση βρίσκεται μια πόλη στη Γερμανία, όταν η εισπρακτική εταιρεία κατάσχεσε τον σκύλο μιας οικογένειας και τον πούλησε στο eBay.

Σύμφωνα με το Associated Press, η οικογένεια – που δεν έχει κατονομαστεί – φέρεται να απέτυχε να πληρώσει τα χρέη της, συμπεριλαμβανομένου ενός φόρου για τα σκυλιά, στην πόλη Άχλεν στη βορειοδυτική Γερμανία.

Αφότου οι Αρχές δεν μπόρεσαν να βρουν τίποτε άλλο αξίας στο σπίτι για να κατάσχουν, πήραν το κουτάβι της οικογένειας με το όνομα Έντα.

Ο σκύλος, ως καθαρόαιμος αξίζει πολλά και γι’ αυτό αποφάσισαν να το πουλήσουν στο eBay, πιάνοντας τελικά 750 ευρώ, σύμφωνα με την Deuatsche Welle.

Σύμφωνα με το υπεύθυνο της εισπρακτικής εταιρείας, Ντιρκ Σκλέμπες, η κατάσχεση του Εντα ήταν «νόμιμη» και «συνέβη μόνο αφού δεν υπήρχαν άλλα ουσιώδη οικιακά αγαθά».

Όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα Ahlener Tageblatt, μια αστυνομικός, η Μικαέλα Τζόρνταν είναι αυτή που αγόρασε τον σκύλο. Σύμφωνα με την ίδια, της είπαν πως ο σκύλος ήταν υγιής όταν τον αγόρασε στο eBay, αλλά τελικά αποδείχτηκε ότι έχει διάφορα προβλήματα υγείας, μεταξύ των οποίων οφθαλμολογικά προβλήματα και πως έκανε 4 εγχειρήσεις μετά την αγορά της τον Δεκέμβριο. Η Τζόρνταν λέει πως σχεδιάζει να μηνύσει την πόλη ζητώντας αποζημίωση 1.800 ευρώ.

Σχετικά άρθρα