Καμπανάκι Μαρουσάκη για νέες φωτιές! (video)

«Εμπρηστικό κοκτέιλ» ο καύσωνας και οι άνεμοι – Έρχονται 45άρια

Διατηρούνται και σήμερα οι επικίνδυνες καιρικές συνθήκες στη χώρα, που δημιουργούν ένα «εμπρηστικό κοκτέιλ» με καύσωνα και ισχυρούς ανέμους. Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του Open, Κλέαρχου Μαρουσάκη, σήμερα θα διατηρηθούν οι ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες κυρίως στα δυτικά και ηπειρωτικά τμήματα και για άλλο ένα 24ωρο ο υδράργυρος θα είναι πάνω από 40 βαθμούς.

Ταυτόχρονα, αργά το απόγευμα της Κυριακής πέρασε μια ψυχρή αέρια μάζα από τα βόρεια Βαλκάνια και έδωσε κάποιες βροχές ένα μπουρίνι και καθώς κινείται προς τη Μαύρα Θάλασσα, ενισχύει τα μελτέμια στο Αιγαίο που θα φτάσουν μέχρι και τα 8 μποφόρ.

Και σήμερα υπάρχει ιδιαίτερα ψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς λόγω των ανέμων αλλά και των υψηλών θερμοκρασιών, ενώ οι καιρικές συνθήκες δυσκολεύουν και την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς και στη Ρόδο.

 

Στην Αττική θα επικρατήσουν εξαιρετικές καιρικές συνθήκες όμως χρειάζεται προσοχή στο επίπεδο των ανέμων, καθώς ενισχύεται και εδώ το μελτέμι, με υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες που δημιουργούν μια ξηρή ατμόσφαιρα. Αργά το μεσημέρι ο υδράργυρος θα είναι στους 38 βαθμούς στο κέντρο της Αθήνας.

Επανέρχεται ο καύσωνας με 45άρια

Την Τετάρτη αναμένεται και πάλι κορύφωση του κύματος καύσωνα με 45αρια γρήγορα ωστόσο θα κινηθεί ένα ψυχρό μέτωπο από τα Βαλκάνια και από το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα αρχίσει να πέφτει η θερμοκρασία, με τους ανέμους από την άλλη να ενισχύονται και πάλι.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί πως: «Η πολύ θερμή αέρια μάζα, θα αφήσει πίσω της μια ιδιαίτερα θερμή και ξηρή ατμόσφαιρα. Φανταστείτε όταν θα μπουν και πάλι οι βοριάδες, αργά το απόγευμα της Τετάρτης και μέσα στη νύχτα και θα ενισχυθούν, πόσο εύκολο θα είναι να ξεκινήσει και να εξαπλωθεί μια πυρκαγιά».

πηγή: ethnos.gr

Σχετικά άρθρα