Καιρός: Πλησιάζει τους 40 βαθμούς ο υδράργυρος

Δυνατά μελτέμια στο Αιγαίο

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα Τετάρτη (29/7) θα είναι η ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα και οι δυνατοί βοριάδες ιδιαίτερα στο ανατολικό Αιγαίο, ενώ στις περισσότερες περιοχές οι θερμοκρασίες, αργά το μεσημέρι, θα κυμανθούν στους 35 – 37 βαθμούς Κελσίου, όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μανουσάκης.

«Ακόμα δεν έχουμε δει καύσωνα και εκτιμώ ότι δεν θα έχουμε καύσωνα αλλά μόνο ένα ισχυρό κύμα ζέστης την Πέμπτη και την Παρασκευή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος. Από το Σαββατοκύριακο επιστρέφει η αστάθεια και σταδιακά η θερμοκρασία θα αρχίσει να υποχωρεί.

Στην Αττική, αναμένουμε για την Τετάρτη πολύ καλές καιρικές συνθήκες με ηλιοφάνεια καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι βοριάδες θα είναι αρκετά ενισχυμένοι, ιδιαίτερα στα ανατολικά τμήματα καθώς θα προσεγγίσουν τα 6-7 μποφόρ, προς τον κόλπο της Καρύστου και το Κάβο Ντόρο (μέχρι και 8 μποφόρ). Η θερμοκρασία, αργά το μεσημέρι δεν φαίνεται να ξεπερνά τους 36 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της πόλης.

Πολύ καλός ο καιρός και στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, με ηλιοφάνεια, κάποιες τοπικές συννεφιές στα γύρω ορεινά το απόγευμα χωρίς τίποτα το αξιόλογο. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία αργά το μεσημέρι κοντά στους 35-36 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικά άρθρα