Κακοκαιρία Μπάλλος: Αλαλούμ με την τηλεκπαίδευση

Άλλα σχολεία κάνουν και άλλα όχι

Με τα μισά σχολεία κλειστά με κυβερνητική απόφαση λόγω της κακοκαιρίας θα περίμενε κανείς ότι οι σχολικές μονάδες θα λειτουργούσαν τουλάχιστον διαδικτυακά.

Αυτό όμως δεν συνέβη διότι ουδέποτε υπήρξε από το Υπουργείο Παιδείας κεντρική οδηγία για τη διεξαγωγή τηλεκπαίδευσης σε όλα τα κλειστά σχολεία.

Αντιθέτως, η δυνατότητα αφέθηκε στις σχολικές μονάδες. Αν είχαν τη δυνατότητα και το ήθελαν, θα μπορούσαν να προχωρήσουν σε διαδικτυακό μάθημα. Και κάπως έτσι προέκυψε το φαινόμενο αλλά σχολεία να κάνουν αλλά τα περισσότερα να μην κάνουν τηλεκπαίδευση την Παρασκευή!

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης, μιλώντας στο NEWS 24/7 εξήγησε το σκεπτικό: “Αποφασίσαμε να δείξουμε μία ελαστικότητα ειδικά για τη σημερινή ημέρα.

Η ανακοίνωση για τη διακοπή της λειτουργίας ήρθε χθες πολύ αργά μετά από μία μέρα έντονων προβλημάτων. Υπήρχε και το ενδεχόμενο κάποιες περιοχές να μην έχουν ρεύμα. Σαφώς ισχύει γενικά ότι σε περίπτωση μη λειτουργίας επιστρέφουμε σε τηλεκπαίδευση αλλά ειδικά για σήμερα είπαμε αυτό να μην ισχύσει υποχρεωτικά”.

Με άλλα το Υπουργείο μάλλον δίστασε, άγνωστο γιατί σε μία επιλογή που πάντως προκάλεσε εκνευρισμό σε πολλούς γονείς που βλέπουν τα παιδιά τους να χάνουν πολύτιμες ώρες μαθήματος.

Είναι επίσης σαφές ότι το Υπουργείο έχει δώσει εντολή από τις αρχές της σχολικής σεζόν οι σχολικές μονάδες να επιστρέφουν στην τηλεκπαίδευση αν τυχόν το σχολείο τεθεί υπό κατάληψη. Σε ανάλογη περίπτωση όμως, λόγω της κακοκαιρίας, δεν υπήρξε ανάλογη σπουδή.

Ακόμα και αν η ενημέρωση για τη ματαίωση της δια ζώσης διαδικασίας έφτασε αργά, θα μπορούσε κάλλιστα να παρθεί απόφαση για τηλεκπαίδευση αφού εννοείται ότι όλες οι σχολικές μονάδες διαθέτουν πλέον τη δυνατότητα ενώ οι κωδικοί των μαθητών και των εκπαιδευτικών εξακολουθούν να βρίσκονται σε ισχύ.

Και αν, τέλος πάντων, το ρεύμα κοβόταν, δεν θα υπήρχε άλλη επιλογή και το μάθημα θα χανόταν. Αλλά μέχρι στιγμής δενέχουν αναφερθεί σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης την Παρασκευή.

πηγή: news247.gr

Σχετικά άρθρα