Κακοκαιρία Μπάλλος: Έκτακτα μέτρα για τη δύσκολη νύχτα

Καταστροφές σε όλη τη χώρα

εγάλες καταστροφές έχει προκαλέσει σε πολλές περιοχές της χώρας το πέρασμα της κακοκαιρίας Μπάλλος. Τεράστια προβλήματα έχουν προκαλέσει οι βροχές στην Αθήνα, όπου υπόγεια και αυλές πλημμύρισαν ενώ ακόμα και κεντρικές οδικές αρτηρίες, μετατράπηκαν σε ποτάμια. Στα δύο έχει κοπεί η Κέρκυρα, η οποία κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ στο νησί σημειώθηκαν περισσότεροι από 30 απεγκλωβισμοί κατοίκων με Super Puma. Τραγική η κατάσταση και στην Ιθάκη, ενώ από την κακοκαιρία έχει πληγεί και η Χαλκιδική.

Ωστόσο, τα χειρότερα φαίνεται ότι δεν έχουν περάσει ακόμα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις να κάνουν λόγο για επιδείνωση της κατάστασης μέσα στις επόμενες ώρες. Όπως φαίνεται το βράδυ της Πέμπτης θα είναι πολύ δύσκολο για τους κατοίκους πολλών περιοχών της χώρας.

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης, Χρήστος Στυλιανίδης, σημείωσε ότι μπροστά μας έχουμε ένα δύσκολο διήμερο» και υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει κανένας εφησυχασμός «ούτε από την Πολιτεία ούτε από τους πολίτες».

Μέτρα: Νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας σε Κηφισό και παραλιακή – Κλειστό το δημόσιο και συστάσεις για τηλεργασία

Αυστηρά έκτακτα προληπτικά μέτρα ανακοίνωσε ο Χρήστος Στυλιανίδης μετά την έκτακτη σύσκεψη το απόγευμα της Πέμπτης. Σε ισχύ τίθεται απαγόρευση κυκλοφορίας στον Κηφισό και Παραλιακή από τη 1 μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις 8 το πρωί, καθώς η κακοκαιρία Μπάλλος επελαύνει τη χώρα.

Η κυκλοφορία σε Κηφισό και Παραλιακή για τα φορτηγά θα εκτιμηθεί ανάλογα με την εξέλιξη του φαινομένου. Παράλληλα, κλειστές θα παραμείνουν αύριο οι δημόσιες υπηρεσίες, ενώ προτείνεται τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα. Αναλυτικότερα ο κ. Στυλιανίδης ανακοίνωσε:

01.00 με 08.00 το πρωί απαγορεύεται η διέλευση όλων των οχημάτων και των ΜΜΜ σε Κηφισό και Παραλιακή. Για τα φορτηγά θα εκτιμηθεί η κατάσταση με την εξέλιξη του φαινομένου. Θα δίνονται οδηγίες σε όλους τους δρόμους.
Κλειστές θα παραμείνουν οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική, εκτός από τις αναγκαίες για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας Μπάλλος και των υπηρεσιών των ΟΤΑ.
Ενθαρρύνεται η τηλεργασία στην Αττική σε όλο τον ιδιωτικό τομέα, θα συνεισφέρει πολύ στην αποσυμφόρυση των δρόμων, έτσι ώστε αν επιδεινωθεί το φαινόμενο να είμαστε έτοιμοι να δράσουμε.
Λόγω της εξέλιξης του επικίνδυνου φαινομένου, αποφασίσαμε όπως παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σε Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία, παράλληλα με την ίδια απόφαση σε Αττική, Χαλκιδική και Εύβοια.
Κλειστοί οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα ΚΔΑΠ και οι δομές ΑμΕΑ σε Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία, όπως και σε Αττική, Χαλκιδική και Εύβοια.
Θα αξιοποιούνται όλα τα αναγκαία μέσα από ιδιωτικές εταιρείες, έτσι ώστε ο ιδιωτικός τομέας να συνδράμει στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας.

Σχετικά άρθρα