Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Ισχυρές καταιγίδες σε όλη την επικράτεια

Θέλει ιδιαίτερη προσοχή

Η επέλαση της νέας κακοκαιρίας «Μπάλλος» έχει ήδη αρχίσει να γίνεται φανερή σε περιοχές της Ελλάδας. Στο έλεος των έντονων καιρικών φαινομένων βρίσκονται τα νησιά του Ιονίου και η δυτική Ελλάδα

Βροχές και καταιγίδες έχουν ήδη αρχίσει να καταγράφονται, ενώ τα φαινόμενα θα ενταθούν την Πέμπτη και την Παρασκευή. Στα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας και η πτώση της θερμοκρασίας, οι χαλαζοπτώσεις, ενώ χιόνια θα πέσουν σε ορισμένα ορεινά σημεία της χώρας. Επί ποδός βρίσκονται από απόψε όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες, τόσο για σήμερα Πέμπτη, όσο και για την Παρασκευή, καθώς τα φαινόμενα θα επιμείνουν και σε πολλές περιοχές με σφοδρότητα.

Από το βράδυ της Τετάρτης ξεκίνησε να βρέχει και στην Αττική και μάλιστα στα δυτικά του νομού πιο έντονα. Στην Αθήνα τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν από το μεσημέρι της Πέμπτης και μετά, ενώ οι βροχές θα επιμείνουν και την Παρασκευή, ιδιαίτερα τις πρώτες πρωινές ώρες.

Τα φαινόμενα θα αρχίσουν να φθίνουν στην ελληνική επικράτεια από την Παρασκευή το απόγευμα, ωστόσο θα επηρεαστούν σημαντικά και τα Δωδεκάνησα, πριν το βαρομέτρικο περάσει στα τουρκικά παράλια.

Σχετικά άρθρα