Κακοκαιρία Genesis: «Κόκκινος συναγερμός»

Αναμένεται μήνυμα 112

Σε ενημέρωση για την κακοκαιρία Genesis, που αναμένεται να πλήξει έντονα πολλές περιοχές της Ελλάδας, προχώρησε το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας το απόγευμα της Παρασκευής. Για ποιες περιοχές «έκρουσε» καμπανάκι.

«Με βάση την πρόγνωση της ΕΜΥ, προβλέπονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από σήμερα έως και τη Δευτέρα 13 Ιουνίου. Η ατμοσφαιρική διαταραχή φαίνεται να είναι σημαντική και να επηρεάζει μεγάλο τμήμα της Ελλάδας», ανέφερε αρχικά ο γενικός γραμματέας της Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου.

Τα πιο επικίνδυνα φαινόμενα με ραγδαίες βροχές και καταιγίδες εντοπίζονται χρονικά στο 24ωρο της Παρασκευής 10 Ιουνίου, στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά, στην Δυτική Πελοπόννησο, στην Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, επηρεάζοντας και τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Ανατολική Στερεά και τη Βόρεια Εύβοια.

Αιφνίδιες πλημμύρες μπορούν να συμβούν σε πολλές πόλεις και οικισμούς κυρίως στη Δυτική Στερεά, συμπεριλαμβανομένου μέρος των νησιών του Ιονίου, αλλά και στη βορειοδυτική Πελοπόννησο μέχρι την Πιερία και τις Σποράδες.

«Ειδικά στη Θεσσαλία αναμένονται βροχοπτώσεις με μεγάλη διάρκεια» τόνισε ο κ. Βασιλείου.

Ενεργοποιείται το 112
Μηνύματα του 112 θα στέλνονται σε κατοίκους περιοχών που κινδυνεύουν, γνωστοποίησε έπειτα ο γ.γ. της Πολιτικής Προστασίας.

Μάλιστα, τα προειδοποιητικά μηνύματα έχουν αρχίσει ήδη να στέλνονται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως η Κεφαλονιά και η Εύβοια.

Σχετικά άρθρα