Κακοκαιρία Ιανός: Ολονύχτια μάχη με τον κυκλώνα

Πρόβλεψη καιρού για το Σάββατο

Στη δίνη της κακοκαιρίας «Ιανός» βρίσκεται από το μεσημέρι της Παρασκευής (18/9) η Στερεά Ελλάδα και η Θεσσαλία, ενώ αργά το βράδυ αναμένεται να φτάσει στην Αττική και μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου θα πλήξει τις περισσότερες περιοχές της ανατολικής και νότιας χώρας.

Σύμφωνα με το meteo.gr τα ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα που προκαλεί ο «Ιανός», αναμένεται από αργά το βράδυ και μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες του Σαββάτου να πλήξουν με μεγάλη διάρκεια τα περισσότερα τμήματα της ανατολικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας, την Εύβοια, καθώς επίσης τις Βόρειες και Δυτικές Κυκλάδες και παροδικά το Νότιο Ιόνιο. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν, συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας. Κατά τη διάρκεια του Σαββάτου τα φαινόμενα θα μετατοπίζονται νοτιότερα και αύριο το βράδυ θα επηρεάσουν τα δυτικά κυρίως τμήματα της Κρήτης, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα σταματήσουν.

Αγνοούνται δύο άτομα από τις πλημμύρες στην Καρδίτσα

Δραματική είναι η κατάσταση στην Καρδίτσα από τις καταρρακτώδεις βροχές της κακοκαιρίας Ιανός, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για δύο άτομα που αγνοούνται.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, χωριά έχουν αποκλειστεί, γεφύρια έχουν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά και ο ποταμός Καλεμτζής έχει υπερχειλίσει. Ο δήμαρχος Καρδίτσας έβγαλε ανακοινωθέν καλώντας τον κόσμο να μην μετακινείται. Επίσης υπάρχουν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι αγνοείται ένας οδηγός που παρασύρθηκε από ορμητικά νερά του ποταμού ενώ κατέρρευσε και η γέφυρα «Μπαλάνου» στο Μουζάκι Καρδίτσας.

Δήμαρχος Καρδίτσας για την κακοκαιρία Ιανός: Μείνετε μόνο σε ψηλά κτίρια
Εκκληση ο κόσμος να μείνει σε ψηλά κτίρια λόγω της κακοκαιρίας Ιανός που σαρώνει την Ελλάδα από το βράδυ της Πέμπτης κάνει, μέσω του ethnos.gr, ο δήμαρχος Καρδίτσας, Βασίλειος Τσιάκος. Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, στην Καρδίτσα υπάρχουν πληροφορίες για δύο αγνοουμένους, ενώ αυτή τη στιγμή η κατάσταση λόγω της κακοκαιρίας είναι πολύ δύσκολη.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, τα ρέματα έχουν υπερχειλίσει με αποτέλεσμα να έχουν πλημμυρίσει αρκετά σημεία. Γι’ αυτό και ο δήμαρχος, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο ethnos.gr, κάνει έκκληση στους πολίτες να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους, να παραμένουν σε ψηλά κτίρια και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. «Η νύχτα είναι πολύ δύσκολη. Υπάρχουν παντού νερά. Η Καρδίτσα έχει πλημμυρίσει. Ας πλημμυρίσουν οι κήποι, ας πλημμύρισουν οι δρόμοι αλλά η ανθρώπινη ζωή έχει σημασία», είναι το μήνυμα που στέλνει στους πολίτες λόγω της επέλασης του Ιανού.

Σχετικά άρθρα