Καλαμαριά: Χαμός με ψεύτικο κωφάλαλο!

Έκλεβε λαχεία και…

Τέλος στη δράση δύο ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις κλοπών, έδωσαν αστυνομικοί ομάδας ΔΙ.ΑΣ. όταν έπειτα από επισταμένες αναζητήσεις, μεσημεριανές ώρες χθες, τους εντόπισαν να κινούνται με αυτοκίνητο στην περιοχή του κέντρου πόλης και τους συνέλαβαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Πρόκειται για αλλοδαπούς ηλικίας 21 και 26 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της Κλοπής κατ’ εξακολούθηση και της Απλής συνέργειας σε κλοπή.

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης, ήταν η προσέγγιση των υποψήφιων θυμάτων από τον 21χρονο που παρίστανε τον κωφάλαλο και με τη μέθοδο της απασχόλησης, αποσπούσε τη λεία τους.

Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες της 07-06-2015, στην Καλαμαριά, ο 21χρονος συλληφθείς, εισήλθε σε πρακτορείο ΟΠΑΠ και με την προαναφερόμενη μέθοδο, αφαίρεσε 84 στιγμιαία λαχεία. Στη συνέχεια, μαζί με τον συνεργό του, αποπειράθηκαν, αρχικά, να πουλήσουν τα αφαιρεθέντα λαχεία σε άλλο πρακτορείο και όταν δεν τα κατάφεραν, μετέβησαν σε τρίτο κατάστημα ΟΠΑΠ όπου εξαργύρωσαν 20 δελτία.

Επιπρόσθετα, βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας και ακολουθώντας τον ίδιο τρόπο δράσης, ο 21χρονος αλλοδαπός, αφαίρεσε κινητό τηλέφωνο από καφετέρια της ίδιας περιοχής.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι ο προαναφερόμενος άντρας, έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές, για παρόμοια αδικήματα.

Οι δράστες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.

πηγή: thestival.gr

Σχετικά άρθρα