Κάλεσμα Τσίπρα στον λαό

Τι ανέφερε ο πρωθυπουργός

Κάλεσμα προς τον ελληνικό λαό να πει «όχι» στα τελεσίγραφα και στην εκστρατεία του φόβου, «όχι» και στον διχασμό, απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας πως τη Δευτέρα «όλοι και όλες πρέπει να επιδείξουμε υπευθυνότητα, να σεβαστούμε τις αντίθετες απόψεις».

Κάνοντας αναφορά στην έκθεση του ΔΝΤ για το χρέος, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «μεγάλη δικαίωση», που «επιβεβαιώνει το αυτονόητο ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο»

«Η ώρα της ευθύνης και της δημοκρατίας έφτασε, δήλωσε ο κ. Τσίπρας και κάλεσε «να σιγήσουν οι σειρήνες της καταστροφής. Ας προσέλθουμε όλοι στις κάλπες με ψυχραιμία και με επιχειρήματα και όχι τους εκβιασμούς.

Χτες είδε το φως της δημοσιότητας η έκθεση του ΔΝΤ. Έκθεση που αποτελεί μια μεγάλη δικαίωση καθώς επιβεβαιώνει το αυτονόητο: ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και ο μόνος τρόπος για να γίνει βιώσιμο είναι να κουρευτεί.

Αυτή η θέση δεν παρουσιάστηκε ποτέ από την πλευρά των δανειστών πέντε μήνες τώρα και έλειπε και από την πρόταση των δανειστών», συμπλήρωσε.

Η έκθεση δικαιώνει την επιλογή μας να μη δεχτούμε μια συμφωνία που παρακάμπτει το μείζον ζήτημα. Ο βασικός εμπνευστής του μνημονίου επιβεβαιώνει την ορθότητα της επιλογής μας», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Επανέλαβε ακόμη ότι την Κυριακή δεν κρίνεται η παραμονή στην Ευρώπη αλλά αν υπό το κράτος εκβιασμών θα αποδεχτούμε τη συνέχιση μιας αδιέξοδης πολιτικής. «Αν θα αποδεχτούμε να κόψουμε και άλλο τις συντάξεις ώστε από το υστέρημα να ξεπληρώσουμε ένα μη βιώσιμο χρέος».

«Ό,τι κι αν επιλέξουμε την Κυριακή, τη Δευτέρα δεν θα έχουμε τίποτα να μας χωρίζει. Το όχι σε μία βιώσιμη συμφωνία δεν σημαίνει ρήξη, σημαίνει συνέχιση της διαπραγμάτευσης με καλύτερους όρους για τον ελληνικό λαό. Σας καλώ να πείτε “όχι” στο διχασμό. “Όχι” σε όσους επιχειρούν να σπείρουν το διχασμό. Σας καλώ με αποφασιστικότητα να αποφασίσετε για τη δημοκρατία και την αξιοπρέπεια. Για μια όρθια και υπερήφανη Ελλάδα σε μια νέα Ευρώπη».

Σχετικά άρθρα