Καμία απόφαση για τις μάσκες

Το θέμα θα συζητηθεί ξανά την επόμενη εβδομάδα από την Επιτροπή

Δεν ελήφθη απόφαση για μη υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους από την Επιτροπή των Ειδικών, που συνεδρίαζε σήμερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα αυτό θα συζητηθεί ξανά στην συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας.

Για έβδομη ημέρα, χθες Τρίτη, καταγράφηκαν κάτω από 20.000 κρούσματα στην χώρα. Σε ύφεση είναι, επίσης, και οι αριθμοί των νεκρών και των διασωληνωμένων. Χθες, ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 19.623 νέα κρούσματα, 67 νέοι θάνατοι και 455 διασωληνωμένοι.

Έγιναν 488.715 τεστ και η θετικότητα διαμορφώθηκε 4,02%. Στην Αττική καταγράφηκαν 7.112 κρούσματα και στην Θεσσαλονίκη 1.900.

Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, τουλάχιστον στους εξωτερικούς χώρους η χρήση μάσκας δεν θα είναι απαραίτητη στο άμεσο μέλλον. «Μπορούμε να βγάλουμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους. Ιδίως αν είμαστε μόνοι μας στο δρόμο ή περπατάμε με την παρέα μας».

Οι περισσότερες χώρες πλέον στην Ευρώπη προχωρούν σε άρση των μέτρων, καθώς η Όμικρον που έχει επικρατήσει δεν προκαλεί πίεση στα συστήματα υγείας.

Σχετικά άρθρα